Evangelizáció a főiskolán

2009. Oct 12., szerző: Adminisztrátor

Idén október 5. és 8. között a Gross Arnold teremben gyűltek össze a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatói a számukra készített evangelizációs estéken.


Alkalomról alkalomra a Biblia nagy találkozásairól szóltak a prédikációk abban a reményben, hogy az ige hallgatói körében is születnek életre szóló döntések. Első este a Nikodémus és Jézus között zajló beszélgetést idézte fel Kacsó Géza főiskolai lelkipásztor. Majd Pál apostol Agrippa királlyal való találkozásáról beszélt Maksai Attila beregszászi beosztott lelkész. Ezt követően Kincses Margit beregszászi kórházlelkész a parázna asszony Jézussal való megismerkedésének történetét hozta a főiskolások közé. A találkozások sorát Agrippa király történetének folytatása zárta, melyet Taracközi Ferenc beregszászi vezető lelkész magyarázott.
Az együttléteken a beregszászi Hajnalcsillag keresztyén ifjúsági együttessel és a szintén helyi Antal házaspárral nyílt lehetőség együtt dicsérni a találkozások Urát.

A hét során az Istennel való találkozásról, az újjászületésről tett bizonyságot több főiskolai hallgató.
Kacsó Géza lelkipásztor szolgálata nyomán a Beregszászi Magyar Főiskolán több éve aktív ifjúsági csoport működik. Ők erre a hétre a fiatalok körében már ismert láthatatlan színházzal készültek, melyben most közel 50-en vettek részt. Beregszászban több ifi, filmklub és játszóest biztosít a fiatalok számára szinte a hét valamennyi napján lehetőséget a lelki épülésre és kikapcsolódásra egyaránt. Ezekre az alkalmakra hívogatták a csatlakozni vágyókat. Emellett a beregszászi gyülekezet tulajdonában lévő régi főiskola épületének Meghallgatlak nevet viselő, volt könyvelői szobájában Kacsó Géza lelkipásztorral nyílik lehetőség a beszélgetésre.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.