Már folynak a nyári táborok előkészületei

2008. May 21., szerző: Adminisztrátor

– számoltak be a KRE lelkészgyűlésén a megyék esperesei.

Zán Fábián Sándor püspök a nyári táborokkal kapcsolatban elmondta: Jó lenne, ha a fiatalok már most készülnének egy-egy színdarabbal, énekkel, bemutatkozással, hogy lélekben már most oda gondoljanak, ne csak beessenek a táborba. Adja Isten, hogy akik szervezik és vezetik a heteket, kapjanak Istentől bölcsességet, hogy az igét úgy tudják tolmácsolni, hogy az megragadjon szíveket, hogy szülessenek döntések Krisztus mellett.

Seres János Máramaros-Ugocsa megye esperese elmondta: az aklihegyi konferencia-központban nyaranta ezer gyermek táborozik. Ebben az évben 10 hetet terveznek a szervezők. Ebből négy hétre érkeznek a pasaréti gyülekezetből segítők. Folynak az előkészületek a tábor területén is, de a munkatársak sincsenek magukra hagyva, hiszen számukra május 30–31-én táborvezetőket felkészítő hétvégét tartanak Tivadarfalván, ahol lelkészek, hitoktatók és ifjúsági munkások közösen kérik Isten vezetését a nyári alkalmakra.

Szántó János Bereg megye esperese arról számolt be, hogy, Istennek hála, Balazséron a Béthel Konferencia-központban a gyermekek és fiatalok az újonnan elkészült épületrész kényelmét élvezhetik a nyár folyamán. Kilenc hetet terveznek. Az esperes kihangsúlyozta: a tábor gazdaságosan teljes létszámmal üzemelhet. 100-110 gyermeket tudnak elhelyezni hetente nyolcágyas szobákban, valamint a velük érkező segítőket, lelkészeket. Jó, ha a gyülekezetek gondoskodnak természetbeni segítségről. A táborfelkészítő alkalom a megye hitoktatóinak és lelkészeinek, ifjúsági munkásainak június 13-án lesz megrendezve Balazséron.

Balogh Attila Ung megye esperese arról az örvendetes hírről számolt be, hogy a megye fiataljainak sem kell már egyik helyről a másikra járnia, hogy táborozzon, hiszen a közelmúltban a megye megvásárolta, és szépen felújította a Sion Missziós-központot. Nyolc hétre tervezik a táborozásokat a megye gyülekezeteiből, 50-60 férőhellyel. Példaértékűnek nevezte, hogy a gyülekezetek egy-egy ágyat vásároltak, így a gyermekek még inkább magukénak érezhetik a tábort.

Szanyi György a KRISZ alelnöke ismertette a szervezet által tervezett hetek időpontjait, melyekre a felkészítés május 16-17-én volt megtartva.
Jenei Ottó jelezte azok felé, akik roma gyülekezetekben szolgálnak, hogy a nyár folyamán a csonkapapi missziós központban lehetőség nyílik táboroztatásra. Jelentkezni Tomes Attila missziósnál lehet.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.