Körzeti presbiteri csendesnap Bótrágyon

2008. May 21., szerző: Adminisztrátor

Isten egyházának építői

Május 18-án, vasárnap délután a bótrágyi református templomban gyűltek össze a körzethez tartozó presbiterek, hogy egy csendesdélután keretében egymás hite által erősödjenek, felkészüljenek a rájuk váró újabb szolgálatokra.

Az egybegyűlteket Radvánszky Ferenc lelkipásztor üdvözölte, aki áhítatában (ApCsel 8, 4–8 alapján) az elődök pünkösd utáni egyházépítésének missziójáról beszélt. Hangsúlyozva: a ma hívő emberének is ez a feladata. S ebben kell vezető szerepet vállalni a presbitereknek, akiknek össze kell gyűjteni az egyelőre szétszórtan heverő téglákat, az élő köveket, hogy felépíthessük Istennek házát. Ehhez mindenkor és mindenkinek hirdetni kell az igét, hirdetni kell Krisztust, ahogyan azt tette a kicsiny jeruzsálemi gyülekezet, amikor üldöztetés miatt szét kellett mennie a világba. Ezt a missziót kell felvállalni a ma emberének is, a mai tanítványoknak is. Ma nincs üldöztetés, nem szorítanak présbe, hatalmas terünk van, és sok a „szétszórt építőanyag”. Töltsük be ezt a teret, tudván: istennek minden egyes téglára, még a megtört, sérült téglára is szüksége van.
Hasonló gondolatoknak adott hangot igehirdetésében (Mt 9, 35–38) Szántó János, a Beregi Egyházmegye esperese. Az egyház feladata a szolgálat, hangsúlyozta az igehirdető. Az aratnivaló sok, de a munkás kevés ma is. Ezért kell laikusokat is beállítani a szolgálatba, állandóan imádkozni az alkalmas munkatársakért. És a szolgatevőknek ki kell lépni a templomból. Nem várhatjuk, hogy az üres padokba majd maguktól jönnek az emberek. Meg kell keresni őket, mert ránk embereket, lelkeket bízott az Úr, és majdan számot kell adni, mit tettünk értük. Ehhez a munkához, szolgálathoz missziói látásra van szükségünk. Tudnunk kell, hová akarjuk vezetni a gyülekezetet. Azt a gyülekezetet, melyet nekünk kell állandó jelleggel építenünk.
„Legeltessétek az Istennek köztetek levő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal; sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeten, hanem mint példányképei a nyájnak” – szólt Péter szavaival (1Péter 5, 2–3) presbitertársaihoz Simon Sándor, a Presbiteri Szövetség elnöke. Aki beszámolóját követve arra kérte a jelen lévőket, hogy imádkozó szívvel készüljenek az augusztusi tisztújító konferenciára, hogy valóban Istennek hű szolgái kerüljenek a szövetség elnökségébe.
A csendesdélután közös énekléssel és fórummal ért véget.
-marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat