Jézus hív

2008. May 21., szerző: Adminisztrátor

Istennek az az akarata, hogy minden ember eljusson az igazság megismerésére, hogy legyen megtérés, bűnbánat. Az embernek az az akarata, hogy úgy éljen, ahogy akar. E kettő ütközik. Népünk szellemileg, erkölcsileg nagyon lesüllyedt.

Tiszacsomán 5 éve épült fel a református imaház.

Korábban négy református család járt át Gecsébe istentiszteletekre. 2001-től alakult itt házi gyülekezet, amelyet az akkori esperes, Kopasz Gyula indított. 2003-ban készült el, holland testvérek segítségével, az új imaház. Így Tiszacsomán református gyülekezet alakult. Minden gyülekezet persze nem önmagáért van, hanem azért létezik, hogy Istennek evangéliumát közvetítse mások felé. Ez év tavaszán egyhetes evangelizációt szerveztek Mezőgecsében, ahol Halász Zita lelkésznő hirdette Istennek örömhírét az egybegyűltek felé. A tiszacsomai gyülekezetből első este öten utaztunk a szomszéd gyülekezetbe, másnap nyolcan, harmadnap tízen, negyed és ötödnap 19 vettünk részt az evangelizációs alkalmon. A gyülekezet tagjaiban megfogalmazódott a kérdés: nálunk, Tiszacsomán, miért nincs evangelizáció? Így döntöttünk egy anyák napi zenés imadélután mellett. Hiszen fontos ápolnunk kultúránkat, fontos odafigyelnünk édesanyáinkra, de mindezt akkor fogjuk tenni valóságosan, ha életünk ott van Isten előtt, ha az Úr törvénye legfőbb tekintély életünkben. Így elkezdtünk imádkozni e napért.
A gyülekezet tagjai személyesen hívogattak az alkalomra. A gyermekek és fiatalok is elkezdtek komolyan készülni az anyák napi zenés imadélutánra, versekkel, énekekkel, színdarabbal...
A szeretetvendégségből nagyon sok asszonytestvér kivette a részét. Olyanok is sütöttek süteményt, akik még nem tagjai gyülekezetünknek, de hisszük, hogy Isten munkálkodott szívükben.
Az imadélutánt Dávid Árpád helyi lelkipásztor nyitotta meg. Buzdító beszédében rámutatott, mennyire fontos az anya-gyermek kapcsolata. Dicsőítéssel folytatódott az alkalom, melyet az Antal házaspár vezetett. Majd gyermekeink szolgáltak. A színdarab mottója ez volt: „Hadd lássák az emberek benned a Krisztust még akkor is, amikor nem mondasz semmit!”
Kincses Margit lelkésznő szolgálatában kiemelte az igaz, istenfélő anyák szerepét a világban. Magyar népünk egyre fogy, egyre több asszony végez abortuszt, nemmel válaszolva az életre. Sámuel próféta édesanyja, Anna, nagyon buzgón imádkozott gyermekáldásért, és az Úr meghallotta imáját. Isten ma is buzgó imádságos anyákat, nőtestvéreket keres.
Az igehirdetés után a tiszacsomai gyülekezet énekszolgálata, majd szeretetvendégség következett.
Csomán egy vasárnapi istentiszteletre 25 ember jön el, erre az alkalomra 130 ember érkezett. Az ezt követő vasárnapon nem 25-en, hanem 56-an voltunk. Látjuk, ha minden egyes gyülekezeti tag szolgálni kezd, akkor közösségünk növekszik. Sokan azt gondolják, hogy az egyszerű egyháztagnak csak el kell járni a templomba, és ennyiből áll a kegyessége. A Bibliában azt olvassuk: „mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az minden hívőnek üdvösségére”. (Róm 1, 16)
Minden hívő testvéremet buzdítom: szolgáljunk az Úrnak örömmel, ne szégyelljük a Jézusról szóló bizonyságtételünket!
Hánykovics Leonárd

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat