"Reménnyel-teli" - a kárpátaljai református diákoknak gyűjtenek Debrecenben

2009. Oct 09., szerző: Adminisztrátor

Gyűjtést szerveznek a kárpátaljai református gimnazistáknak. "Reménnyel - teli" jelszóval a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen szeretne segíteni a református középiskolák diákjainak. Az ukrán állam október 1-jétől vonta meg az egyházi fenntartású magyar iskoláktól a támogatást, ezért kezdenek most tanszer és élelmiszergyűjtésbe Debrecenben. A gyűjtés október 15-éig tart az egyházmegye gyülekezeteiben és intézményeiben. Minden helyen egy kék vödör van kitéve, azokat lehet megtölteni iskolaszerekkel és élelmiszerekkel, valamint 3000 forintos csekkel is lehet támogatni a hátrányos helyzetű diákokat, ezeket a debreceni Esperesi Hivatalban, vagy a Dorcas, illetve a szeretetszolgálat irodáiban lehet kérni.

Az összefogás arról a 450 súlyos gondokkal küzdő tanulóról és az ő családjukról szól, akiknek a tanulmányuk került veszélybe - mondta Vad Zsigmond. A debreceni egyházmegye esperese hozzátette: már több mint 1500 dobozt kiosztottak, amibe várják a felajánlásokat.

A Dorcas Segélyszervezet magyarországi igazgatója azt mondta, csatorna szerepet töltenek be a szervezetek és az egyházmegye, a rászorulót és az adományozót kötik össze. Balogh Barnabás lelkész hozzátette, október végén viszik ki az adományt Kárpátaljára személyesen, hogy „mindenki érezze, hogy fogjuk egymás kezét és nem mondunk le a határon túli testvéreinkről.”

Fodor Gusztáv, lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat főkoordinátora kiemelte a Reménnyel-teli közös kampány kapcsán, hogy „szeretnénk tettekkel is hirdetni, hogy a legnagyobb válságban, a legnagyobb kétségbeesésében Isten oldalán mindig van remény.”

dz

www.reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.