Konfirmandusok hitvallása

2008. May 08., szerző: Adminisztrátor

Új tagokkal bővült az anyaszentegyház

Áldozócsütörtök - Jézus mennybemenetelének napja. A nagypénteken keresztre feszített, s a harmadnapra feltámadott Megváltó ezen a napon ment fel a mennybe, hogy ott helyet készítsen mindazoknak, akik hisznek Őbenne, s akik már e földi létben az Isten útját választották, a Biblia tanításai szerint élnek. A keresztyén egyház hagyománya szerint a református fiatalok ezen a napon tesznek bizonyságot gyülekezetük előtt hitükről, erősítik meg azt a fogadalmat, amelyet megkeresztelésükkor szüleik, keresztszüleik tettek meg helyettük. Ezután a nyilvános hitvallás után válnak fiataljaink a gyülekezet felnőtt tagjaivá, akik öntudatos református keresztyénként ezentúl élhetnek - s kötelességük élni - az úrvacsorával.

Ezen a napon Kárpátalja-szerte százak ajkáról hangzott el a hitvallás és fogadalomtétel: "Hiszem és vallom, hogy a Jézus Krisztus evangéliuma Istennek hatalma minden hívőnek üdvösségére; hogy Jézus Krisztus az egyetlen közbenjáró Isten és emberek között és egyedül az ő halálába vetett hit által igazolunk meg, ingyen, Isten kegyelméből. Ígérem és fogadom, hogy Jézus Krisztusnak igaz követője, református anyaszentegyházamnak holtig hűséges, engedelmes, és minden áldozatra kész híve leszek."

Beregszászban idén tizennégy református fiatal tett bizonyságot hitéről. Az ünnepi istentiszteleten Kacsó Géza lelkipásztor a János 20, 30-34 versei alapján hirdette az igét, hangsúlyozva: a felkészülési időszakban nem lehet mindent megtanítani, nem lehet mindent megtanulni sem. Csak az ajtóhoz vezettünk benneteket, a kapun, az ajtón túllépni nektek kell: meggyőződésből, igaz hitből - figyelmeztetett az igehirdető.

Jézus mennybemenetelének napján megtelt a templom Tiszaásványban is. Itt ezúttal hat ifjú készült arra, hogy a református gyülekezet felnőtt tagjává váljon.

A gyülekezet lelkipásztora, Pápai Gábor az igét az Apostolok cselekedetei 8. része alapján hirdette. Öt lépést kell megtennünk - hangsúlyozta -, hogy közösségre lépjünk Jézussal. Először is időt kell szakítanunk az örökkévaló dolgokra, félre kell tennünk a mindennapi rohanást. Másodsorban foglalkoznunk kell Isten igéjével, mivel híján vagyunk ennek. Harmadszor ki kell beszélnünk magunkból a fájdalmat, a keserűséget. El kell mondanunk ezeket Krisztusnak, hogy könnyebbé váljon a lelkünk. Következő lépésként le kell raknunk terheinket Isten elé, hogy ne cipeljük tovább azokat magunkkal. A negyedik lépés megtétele után Jézus Krisztus vár reánk. Ötödik lépésként oda kell szánnunk magunkat neki, közösségre kell vele lépnünk.

"Fel, barátim, drága Jézus, zászlaja alatt" - énekelték idén is a konfirmandusok. Mit válaszolhatunk erre, és mit adhatunk útravalóul a hitre tért fiataloknak? "Bízzatok, mert Jézus eljön…"!

Beregardóban idén 11 fiatal állta körül az Úr asztalát, hogy bizonyságot tegyen hitéről.

K. E. - S. K. - F. Cs.

forrás: http://www.karpatinfo.net/article65456.html

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.