Fiatal versmondók magyarországi sikere

2008. May 08., szerző: Adminisztrátor

Április 19-én került megrendezésre Vásárosnaményban a nemzetközi Váci Mihály vers- és prózamondó verseny, ahol kárpátaljai diákok is megmérettettek. A verseny apropóját a XV. Beregi Ünnepi Hét adta. Az esemény helyszínéül a vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ (ÁMK) szolgált.

A versenyen azok a beregvidéki diákok vettek részt, akik helyezést értek el a két héttel azelőtt megrendezett Győry Dezső szavalóversenyen, mely akár a nemzetközi megmérettetés előtti selejtezőnek is tekinthető.
Sajnos nem minden helyezettnek volt módjában útra kelni a szomszédos határmenti településre, de így is hat gyereknek sikerült versenyezni a többi ifjú versmondóval. A résztvevők nevei: Gáti Károly (Csetfalva), Orbán Ágnes (Kígyós), Poór István (Nagybereg), Majoros Alexandra Patrícia (Beregszász), Molnár Bettina (Gát) és Kacsó Dominika (Gát). A sokrésztvevős verseny végülis kárpátaljai sikerrel zárult. Orbán Ágnes a 9-12. osztályosok kategóriájában első helyezést, Majoros Alexandra Patrícia az 1-4 osztályosok között harmadik, míg Gáti Károly az 5-8. osztályosok között különdíjat szerzett. A nyertesek nagyon szép ajándékokkal gazdagon térhettek haza. Ezúton is gratulálunk nekik!

A kis csoportot elkísérte Kishegyi Mária, a BMKSz oktatási bizottságának a vezetője és Bak Beáta, a Gáti Középiskola alsó tagozatos tanítónője.

- feca -

forrás: http://www.karpatinfo.net/article64877.html

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.