Tízéves a kárpátaljai GyEK

2008. Oct 21., szerző: Adminisztrátor

Adjatok hálát...
Október 18-án hálaadó konferenciát tartott a Gyermek-Evangelizációs Közösség kárpátaljai fennállásának tízéves évfordulója alkalmából. A beregszászi református templomban vette kezdetét az ünnepség, melyet megtiszteltek jelenlétükkel a GyEK külföldi és helyi munkatársai, több kárpátaljai lelkész és gyülekezeti tag.


A délelőtt folyamán több hálaadó és közbenjáró imádság hangzott el, így Horkay László nyugalmazott püspök, Seres János, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperesének, Béres László, a szernyei és barkaszói gyülekezetek lelkipásztorának és Erdő Endre, a GyEK munkatársának fohásza a kárpátaljai gyermekekért és a GyEK további szolgálatáért.

Igehirdetésében Roy Harrison, a GyEK európai vezetője Jeremiás prófétát állította előtérbe (JerSir 2, 19). A próféta ugyanis felismerte a gyermekek helyzetét. De ma Ukrajna gyermekei ennél is súlyosabb helyzetben vannak, fogalmazott. A média által pedig a világon valaha végbement legnagyobb támadás éri a kicsinyeket. Az előadó beszélt a hétéves Akvilláról, aki önkezével akart véget vetni életének, majd kifejtette: úgy kell imádságban az Úr elé járulnunk, mint eddig talán sohasem.
Barta András és Simon József a gyermekek között Kárpátalján végzett misszióról számolt be visszaemlékezve az indulásra.
Iván Éva, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem negyedéves vallástanári szakos hallgatója a ’98-ban induló első örömhírklubra emlékezett vissza, mely elmondása szerint meghatározó volt egész további életére nézve.
Seres János esperes néhány szóban felidézte a ’90-es évek eleji lelki beszélgetések hangulatát, melyeket a GyEK németországi képviselőjével, Sebestyén Edelmannal folytatott.
Mi, hívő emberek nemcsak a múltból élünk, van jelenünk és jövőnk is – folytatta Sebestyén Edelmann. – Az Úr Jézus szívének gondolatai nem változnak. És Ő ugyanúgy szereti a tegnapi fiatalokat (még, ha kifehéredik is a hajuk), a mai gyermekeket és az ezután megszületőket. Most rajtatok áll, hogy imádkozzatok.
Igor Dragunov, az ukrajnai GyEK vezetője folytatta a beszámolók sorát. Elmondta, hogy Ukrajna területén évente több, mint 70 000 gyermek hallhat az örömhírről a GyEK munkatársainak szolgálata által.
Jacob Wiebe, a Kelet-európai régió vezetője a volt Szovjetunió tagállamaiban végbement ébredésekre hívta fel az egybegyűltek figyelmét. Az Örményországban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban, Tadzsikisztánban, Kirgizisztánban tett látogatásairól beszélt.
A konferencián énekben tettek bizonyságot a szernyei cigánygyermekek és a vári gyülekezet gyermekkórusa – akik valamennyien az örömhírklubok fiatal résztvevői –, valamint a beregszászi Antal házaspár.
Az együttlét a nagyberegi hegyen épült örömhír táborban folytatódott közös ebéddel és további ünnepi megemlékezésekkel.

Soós Katalin

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.