Közgyűlés Máramaros-Ugocsa Egyházmegyében

2009. Mar 04., szerző: Adminisztrátor

2009. február 11-én a Tivadarfalvai Református Líceum dísztermében gyűltek össze Máramaros-Ugocsa Egyházmegye lelkészei és gondnokai közgyűlésre.


Nyitásként áhitatot tartott Seres János esperes. Majd átadta a szót Petrusinec Volodimír egyházmegyei gondnoknak. Az előző gyűlés jegyzőkönyvének felolvasása után az esperes úr, mint a Missziói Bizottság elnöke, képek vetítése mellett beszámolt az elmúlt év alkalmairól. A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a beszámolót. Ezután következett az egyházmegyei bizottságok beszámolója (tanügyi-, jogi-, diakóniai bizottságok). Elkészült az elmúlt évről a zárszámadás és a költségvetés, melyről Hunyadi Attila egyházmegyei pénztáros és Seres János esperes részletes számadatokat tárt a közgyűlés elé.

 

 

Rövid szünet után napirendi pontként került terítékre az egyházmegyei missziós lelkész kérdése. A közgyűlés 2 szavazat ellenében megszavazta , hogy Máramaros-Ugocsa megyében legyen egy új lelkészi státusz, melyről külön törvényt is elfogadott.
Az utolsó napirendi pontban megválasztásra kerültek az egyházmegyei bírák, mivel kerületünkben érvénybe lépett a bírósági törvény. A választás után, melyet a Jogi Bizottság vezetett, a következő személyek lettek egyházmegyei bírák: Hunyadi Attila (40 szavazat), Sipos József (39), László Károly (31), Kész Ferenc (41), Oroszi József (38), Lator Sándor (28).
Egyéb kérdésekben szót kapott Kész Ferenc, aki a salánki gyülekezet gondnokaként beszámolt az ott kialakult helyzetről. A közgyűlés tanácsokkal látta el Tegze Lóránt tiszteletest és a gondnokot.

A közgyűlés a megyei gondnok imádságával ért véget.
-s.j.-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.