Ismerkedés, közösségépítés

2008. May 07., szerző: Adminisztrátor

Isten kegyelméből április 5-én és 6-án ifjúsági találkozóra került sor Csongoron, ahol a beregszászi és a csongori ifisek együtt tölthettek egy hétvégét. Remélhetőleg ez nem egyszeri alkalom volt, hanem az első lépés egy erős, testvéri kapcsolat kialakítása felé.

Bár az ég borús volt és az eső is elkezdett esni, ez sem szegte kedvét az ifiseknek. Felkerekedtünk, hogy egy játék segítségével megismerkedjünk Csongorral. Így nyerhettünk bepillantást a seprűkészítés rejtelmeibe, tanulhattunk a gyülekezetről és magáról a faluról is. A napot csendességgel zártuk, ahol a beszélgetések által még jobban megismerhettük egymást, megtudhattuk, kinek mit mondott az ige által Isten.
Másnap, vasárnap, az istentisztelet keretén belül együtt tettünk bizonyságot a mi mennyei Atyánkról énekekkel, versekkel és egy személyes bizonyságtétellel arról, hogy mit jelent egy ifisnek a közösség, aminek tagja.
Ifiseink így vélekednek a hétvégéről:
„Nem csak ismerkedtünk az ottani ifjúsággal és játszottunk, hanem együtt, egy emberként hallgattuk Isten igéjét.”
„Csongor egy kezdet volt. Egy testvér ifi, egy barátság kezdete. Remélem lesz folytatása.”
„Megtanultam, hogy milyen fontos egy közösségbe tartozni, annak részese lenni. De ami a legjobb: Istennek volt szava hozzám.”
Két áldásokban gazdag napot tölthettünk együtt. Kérjük a testvéreket, imádkozzanak a gyülekezetek fiataljaiért és a testvéri kapcsolatért.
angelus

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat