Csendesnap a Beregi Egyházmegyében

2008. May 06., szerző: Adminisztrátor

Ne félj!
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!” Ézsaiás könyve 43. részének első versével nyitotta meg a Beregi Egyházmegye csendesnapját Szanyi György lelkipásztor. (Az alkalomra május 3-án került sor a beregszászi református templomban.)
Ezt a biztatást kapta Jeremiás próféta is az Úrtól.

És így biztat ma is bennünket Isten: „Ne félj!” A félelem az ördög legjobb eszköze arra, hogy oda vezessen bennünket, ahová akar. A félelem a hit hiányát is jelenti. De tudatosítanunk kell: a félelemben is van Istennek szava hozzánk. Az Ő szeretete űzheti ki a félelmet szívünkből. Ha valóban hiszünk Őbenne.
Ugyanezen alapige szolgálta a többi igehirdetés alapját is.
A félelem a bűnnek következménye, fogalmazott Halász Dezső beregújfalui lelkipásztor, aki arra is felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy mindannyiunknak vállalni kell a bűn következményét. Van-e ehhez elég kitartásunk? Megálljuk-e helyünket, vállaljuk-e hitünket a legnehezebb próbák idején is? Nem rejtőzködhetünk bűneink elől. Nem rejtőzködhetünk. Isten a bűnös ember házában szeretne vendég lenni. (Lásd Zákheus példáját.)
Gergely Szabolcs, a fornosi gyülekezet lelkipásztora a félelem negatív erejére figyelmeztetett. Félünk élni, félünk meghalni. És sokszor csak a félelem hatására kiáltunk: „Uram, miért én?” „Uram, miért büntetsz?” Sajnos legtöbbször csupán a félelem idején döbbenünk rá: azért vannak a megpróbáltatások, hogy még közelebb kerüljünk Istenhez, hogy szívünket, lelkünket megtisztítva álljunk meg előtte, s tegyük kezébe egész életünket. Ehhez ad erőt a Biblia, melyben az év minden napjára szóló üzenetként – 365-ször – szerepel a biztatás: „Ne félj!”
Az áldott alkalmat a barkaszói, a mezővári ifjúsági együttesek énekszolgálata tette még gazdagabbá és felemelőbbé.
-marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat