Megújult a templom a magyarlakta Harasztiban

2008. May 04., szerző: Adminisztrátor

Egy templom megújulása sokkal többet jelent, mint pusztán egy szebbé vált épületet - hangzott el a horvátországi Harasztiban. A falucskában szinte csak magyarok élnek. Hálaadó istentisztelettel ünnepelték, hogy hosszú évek után sikerült felújíttatniuk a református templomot. Harasztiban több mint két évszázada áll a templom, ám egyre romlott az állaga. 1991-ben a délszláv háború idején súlyosan megrongálódott az épület. Néhány évvel később megjavították, ám ez is hiábavalónak tűnt.



Az épületet végül a magyar állam és helyi vállalkozók révén sikerült felújíttatni. Kívül-belül megszépült. Az ünnepségen a falu szinte minden lakója megjelent.

A lelkipásztor szerint egy szép templomba szívesebben jönnek az emberek. A hit pedig erőt ad nekik a kisebbségi léthez

"A református parókiának része van, szerves része az itteni magyarság megtartásában, mondhatjuk, hogy alappillér. És az emberek tisztában vannak ezzel, élnek is a lehetőségekkel" - mondta Szenn Péter református lelkipásztor.

Az új templomban vasárnaptól rendszeresen tartanak istentiszteletet. Ahogy a haraszti magyarok mondták: érzik, hogy Isten törődik velük, és megtartja őket ezután is.

(forrás: Duna TV)

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat