Megerősödni a hitben és imádkozásban

2009. Feb 14., szerző: Adminisztrátor

Hitmélyítő hét a csongori Bethesda Szenvedélybetegek Mentő Misszióban 
Február 9–13. között hitmélyítő hetet tartottak a Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszióban szabadultak számára. Az alkalom irányvonalát most a szolgálat határozta meg.

Szó esett a szolgáltra való felkészülésről, gyakorlásáról, a mindennapai szolgálatoktól egészen a gyülekezeti közösségben való munkáig. Az előadások eligazítást adtak abban, hogyan találhatja meg ki-ki azt a területet, ahol valamilyen munkát végezhet. Hiszen – ahogy az alkalom résztvevői is elmondták – amikor Isten megszabadít, akkor valamiből és valamire szabadít meg. A keresztyén élet nem merülhet ki igeolvasásban vagy –hallgatásban, az istentiszteletek látogatásában.

Ha Krisztus mindent vállalt értünk, akkor nem viszonzásképpen, de hálából nekünk is vállalnunk kell másokért végzett szolgálatokat. Fontos, hogy megértsék a szabadultak, és minden megtért ember, hogy a szolgálat mindig másokért történik.
Az alkalom egyik vezetője, ifj. Pocsai Sándor kiemelte az utógondozás fontosságát, beleértve olyan csendeshetek szervezését, ahol a tanítások a mindennapokról, a gyakorlati életről szólnak.

Meg van a szabadultakban az igény arra, hogy foglalkozzanak velük, hiszen, ha belegondolunk, amíg valaki függőségben, rabságban él, addig is foglalkoznak vele, mégpedig az ördög. Nap mint nap gondoskodik arról, hogy megmaradjon abban a mélységben, nyomorúságban, amibe belekerült. Fontos az, hogy a szabadulás után valaki felkarolja, és utat mutasson akkor, amikor akár kezdő vagy haladóként meg kell élnie a hitét egy olyan közösségben, ahol talán rajta kívül senki más nem hisz – fogalmazott a lelkipásztor.
Azért is fontosak ezek a hetek, mert ilyenkor a családok együtt is részt vehetnek az alkalmakon. Egyre inkább jellemző a csongori alkalmakra, hogy a szabadultak hozzák magukkal a családtagjaikat, férjüket, feleségüket, aki talán még nem kezdett új életet, mégis kíváncsi arra a környezetre, ahol társa megszabadult. Amióta elkészült az új épületszárny, erre a lehetőség is adott, hiszen a családok most már kényelmesebb körülmények között tölthetik el napjaikat. Az újdonságok között szerepel az is, hogy ma már nemcsak külön férfiakkal vagy nőkkel tudnak foglalkozni, hanem családokkal is, sőt, meg tudják oldani a gyerekekre való felügyeletet is.
A lelkipásztor arról is beszámolt, hogy jövőbeli terveik között szerepel, a családokkal való teljes körű foglalkozás. Megmutatkozott az igény a családtagok, illetve a gyermekek lelkigondozására is, mert azokban a családokban, ahol az apa, az anya vagy mindkettő függőségben élt, nagyon sok mindent leromboltak az évek során. A misszió munkatársai abban szeretnének segíteni, hogy újra felépüljenek a családi közösségek.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.