Cipősdobozban ajándék!

2008. Dec 21., szerző: Adminisztrátor

Gyülekezeteink áldozatos összefogásából évről évre egyre több ajándékcsomag-cipősdoboz születik. Az Úrnak hála, az idei évben is szép számmal gyűltek össze csomagok, amelyeket 2008. december 18-án tudtunk szétosztani a gyermekek között. Az idén a szürtei és salamoni testvérekkel egyetemben két intézményt látogattunk meg.

A két intézmény pedig: a Csertesi speciális iskola fogyatékos gyermekek számára (Чертезька спеціальна школа-інтернат), valamint az Ungvári speciális iskola süket gyermekek számára (Ужгородська спеціальна школа-інтернат для глухих дітей). Összességében mintegy 200 csomag került szétosztásra.

Mind a két intézményben nagyon kedvesen fogadtak. A gyermekek nagy izgalommal segédkeztek is a kipakolásban. Egy néhány mondatos köszöntés után ki is osztottuk az ajándékokat. Válaszképpen mind a két intézmény gyermekei egy-egy kedves énekkel köszöntöttek bennünket és gyülekezeteinket. El kell mondanunk, hogy nagyon nagy örömmel fogadták az ajándékokat a gyermekek, s az intézmények vezetői is meghatódtak. Noha – mint minden hasonló intézmény – megkapják az államtól a normatív támogatásokat, alapítványok segítik őket, de mégis különleges és nagy dolognak tartják azt, hogy gyülekezetek, családok összefognak azért, hogy egy szebb karácsonyt nyújtsanak a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Sokkal személyesebb, sokkal kedvesebb dolog ez a fajta megajándékozás. Akik részt vettünk a kiosztásban, egyetértettünk abban, hogy szükség van ezekre a pillanatokra az egyház, a gyülekezet életében. Hiszem, hogy az Úr sokszorosan viszonozza ezeket az apró áldozatokat mindazoknak, akik képesek észrevenni a szükségben szenvedőket. Különösen jó volt egy néhány szót szólni arról, hogy noha legtöbbször a gyermekek a Mikulás bácsiról hallanak, de az ünnep központja mégis valaki egészen más. Jézus Krisztus, akinek a születése, testet öltése volt a legnagyobb ajándék, amit Isten adhatott. A mi feladatunk, a keresztyénség, az egyház feladata, hogy ezt az üzenetet hirdessük a világban. Ha kell, tettekkel is. Sokszor beszédesebbek a szavaknál.

Az Úr áldja meg mindazokat, akik kivették részüket az idei évben is ebből az akcióból, s bízunk benne, hogy jövőre is lesz folytatása ennek a szolgálatnak!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.