Egyházkerületi focibajnokság Csengerben

2008. May 01., szerző: Adminisztrátor

"Mens sana in corpore sano" - mondja az ősi latin mondás, ami annyit tesz magyarul: ép testben ép lélek. Így van ez ma is. Az egészséges emberi élethez szükség van fizikai munkára, vagy mozgásra. Az egészséges ember pedig jobban teljesít még a szellemi munkában is. Sőt könnyebb a lelki dolgokra figyelnie.
A lelkipásztorok is halandó emberek, akikre ugyanúgy érvényesek a fentiek, mint másra.

Innen jött az ötlet hét évvel ezelőtt, hogy focikupát kellene rendezni a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészei számára. A szándékot tett követte, s így ebben az évben Bartha Gyula esperes úr meghívására Csengerben rendeztük a hetedik focibajnokságot, hét csapat részvételével, április 18-án. Eljöttek a szomszédos - Nyírségi, Felsőszabolcsi (Szabolcs-Beregi) - egyházmegyék csapatai, de a távolabbi egyházmegyék is képviseltették magukat: a Debreceni Egyházmegye csapatában egy hajdúvidéki játékos is játszott, Bihar és Nagykunság pedig közös csapattal indult. Az ez évi torna különlegessége az volt, hogy első ízben a határon túlról is voltak vendégeink: Királyhágómelléki Egyházkerület, Szatmárnémeti központú Szatmári Egyházmegye fiatal lelkészei (Románia), illetve a Kárpátaljai Református Egyház csapata, Balogh Attila, ungi esperes vezetésével. Természetesen a házigazda Szatmári Egyházmegye, kiegészülve két nyírségi játékossal külön csapattal indult, mint a bajnoki cím hatszoros védője.
A mérkőzések délután kettőkor kezdődtek a csengeri sportcsarnokban, két csoportban. A csoportmérkőzések után este fél hétkor fejeződött be a torna, amikor is a döntőben a házigazda Szatmári Egyházmegye 2-0-ra legyőzte a Debreceni Egyházmegyét. A harmadik helyet a szatmárnémetiek szerezték meg, Kárpátalja csapata előtt.
A nap jó hangulatú közös vacsorával ért véget, ahol Bartha Gyula esperes úr Sohajda Béla egyházmegyei főjegyzővel adta át a kupát a győztes csapatnak, az okleveleket és a különdíjakat is: a legjobb kapus Lovász Krisztián (Hajdúsámson), gólkirály Kereszti Roland (Vámosoroszi-Kisnamény-Csaholc), a legjobb játékos pedig Kereszti Szilárd (a györteleki tiszteletes asszony férje) lett.
A hétszeres bajnokcsapat megérdemli, hogy játékosok nevét is megemlítsük: Sohajda Béla (Szamosszeg), Kereszti Roland, Kereszti Szilárd, Koós Csaba (Jármi-Papos), Koós Loránd (Nagydobos-Nyírparasznya), Koós Ákos (Nábrád-Kérsemjén), Gacsályi Gyula (Kisar), Kálmán Dávid (Méhtelek-Nagyhódos-Kishódos), Némedi Gusztáv (Fehérgyarmat), Szalay Kont (Kocsord). A csapat tagja még Borbély Géza (Rozsály-Garbolc-Zajta) lelkipásztor is, aki családi elfoglaltság miatt most nem játszott velünk, de minden eddigi győzelemnek részese volt.
A nap végeztével úgy váltunk el egymástól, hogy ha Isten éltet minket ősszel Kárpátalján, jövő tavasszal pedig Debrecenben találkozunk.

Szalay Kont, Kocsord

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat