Evangelizáció Marcaliban

2008. Apr 28., szerző: Adminisztrátor

Már negyedik alkalommal hívogatott – Marcaliban – 5 éves, kicsi templomunk harangja a tavaszi evangelizációra.
Gyülekezetünk lelkipásztora, Bartha Attila meghívására több mint 500 kilométerről, Kárpátaljáról, hozta el az örömhírt id. Pocsai Sándor és felesége. „Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek” (Máté 11, 28), szólt a meghívás az ige szavaival április 7-től 11-ig minden este szólt hozzánk Isten szerető, bátorító, de néha kemény üzenete.

Köszönjük Istennek, hogy meghallgatta imáinkat: a keresőket hívogatta, a már Vele járókat erősítette. Fiatal, növekvő egyházközségünk 102 tagot számlál, akik több helységből és országból találtak itt közösséget és új életet Jézus Krisztusban.
Mivel a Dunántúlon az evangelizáció nem gyakori alkalom, ezért több gyülekezetből és különböző felekezetekhez tartozó emberek jöttek el hozzánk és tapasztalták meg a boldog találkozást Jézus Krisztussal. Az alkalmakat nagy érdeklődéssel vártuk és sok pozitív véleményt fogalmaztak meg a jelenlévők. A lelkipásztor őszintesége, sokoldalú felkészültsége megerősített mindenkit abban, hogy, bár néha keményen érint bennünket az ige, de ez az igazság, ami a Bibliában, meg van írva. Az Istennel nem lehet alkudozni!!
Mindnyájunknak Jézus Krisztusra van szükségünk az életünkben, hangzott a tiszta, élő üzenet ezeken az alkalmakon: a vámszedő Zákeusnak is, Jairusnak, a zsinagóga főnökének is, Péternek, a halásznak, majd Pál apostolnak is! És nekünk is mindnyájunknak! A lelkipásztor ezt saját bizonyságtételével is megerősítette. Különösen mélyen érintett bennünket, a péntek este elhangzott ige és magyarázata a mennyegzőre való meghívásról. Sok kérdés fogalmazódott meg szívünkben: Meghallottam-e már Isten hívó szavát? Elfogadtam-e? Vagy még a kifogásokat sorolom? Kaptam-e új ruhát?
Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy Szentlelke által nemcsak az alkalmakon jelenlévők részesültek az áldásokban, hanem a helyi televízió segítségével az otthon lévők is. Hisszük, hogy nem hullott a porba egyetlen fohász vagy kérés sem, és a családokkal folytatott beszélgetések, bizonyságtételek is Isten országának építését munkálták.
Az alkalmakra minden este többen jöttek el. Pénteken, mikor a katolikus gyülekezet énekkara, a Fény gyermekei is szolgáltak már kevésnek bizonyult templomunkban a férőhely. Milyen jó, hogy arról viszont bizonyságunk lehet ez után a hét után, hogy Jézus helyet készített nekünk. Nála mindenkinek van hely, aki igazán követni szeretné Őt!
Legyen áldott mindezért az Úr és áldja meg az Ő szolgáit továbbra is!
Galuska Ilona, Marcali, 2008. 04. 15.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat