Emelt szinttű érettségi: kormánydöntés szerdán

2008. Apr 22., szerző: Adminisztrátor

Úgy tűnik, az Ukrán Miniszteri Kabinet nem vette a bátorságot ahhoz, hogy egy nappal az ukrán nyelvi és irodalmi országos felmérő előtt hozzon döntést a független tesztelés sorsát illetően.

Mint arról korábban beszámoltunk, Julija Timosenko egy vasárnapi tévéinterjújában nem tartotta kizártnak, hogy a mai soron kívüli kormányülésen akár el is törölhetik az idei emelt szinttű érettségit.

Az ukrán kormánynak mindenekelőtt tisztáznia kell, hogy az ország képes-e lebonyolítani a kívánt színvonalon, az iskolások, a leendő főiskolai hallgatók, illetve családtagjaik jogainak sérülése nélkül az idei emelt szinttű érettségi tesztsorozatot? E kérdés tisztázása mára túl nagy falat lett volna a miniszteri kabinetnek, ezért a megválaszolását - immár a szülői tanácsok képviselőinek, az iskolák igazgatóinak, a felsőoktatási tanintézetek rektorainak, illetve a pedagógusi szakszervezetek illetékeseinek jelenlétében és meghallgatásával - szerdára, azaz április 23-ra napolta el.

- Senkinek sem engedem meg, hogy a gyerekeken kísérletezzenek - szögezte le Julija Timosenko.

Mivel azonban az ukrán nyelvi és irodalmi emelt szinttű tesztvizsgára április 22-én délelőtt kerül sor, az első gyermekkísérleten kedd délutánra már bőven túl lesz az ország.

P.I.

Forrás: Kárpátinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.