Parókia-felújítás Tiszaásványban

2008. Dec 19., szerző: Adminisztrátor

A Szülőföld Alap 2008. évi első pályázati kiírásakor a Tiszaásványi Református Egyházközség is benyújtotta pályázatát a parókiájának felújítása. Pályázatunkat az oktatási és média kollégiumhoz címeztünk, a Kárpátaljai Történelmi Egyházak tevékenységének támogatása témakörben. Később, mikor megjelent a pozitív elbírálásban részesített pályázatok listája, nagy örömmel vettük tudomásul, hogy az általunk benyújtott pályázat is nyert. A számunkra elkülönített pénzösszeg 500 000 forint.

Miután kézhez kaptuk az összeget – szem előtt tartva a világban, ezen belül az Ukrajnában is uralkodó válságos helyzetet, inflálódási folyamatot –, presbitériumunk a munkálatokhoz szükséges alapanyagok megvásárlása mellett döntött.

A tető átfedéséhez szükséges fémcserepet vásároltunk a teljes összegre. Az átfedési munkálatok el is kezdődtek. A cserép alatt elhelyezendő szigetelő fólia a tető egészére fel lett szögezve. Ha minden rendben halad, és Isten is úgy akarja, a tető átfedése még ez éven befejeződik.


Ezúton – a KRE honlapján keresztül – is szeretnénk köszönetet mondani a Szülőföld Alap kuratóriumának, vezetésének, és mindenkinek, aki támogatott bennünket ezen nemes cél elérésében.

Tisztelettel a Tiszaásványi Református Egyházközség presbitériuma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.