Összetartozunk

2008. Dec 19., szerző: Adminisztrátor

Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. (Lk 2, 14)

2008. december 13-14-én Összetartozunk címmel került sor Szegeden arra a rendezvényre, ahol Kárpátalját, vidékünk néhány jellegzetességét ismerhették meg az érdeklődők. Az alkalom szervezői a Nagymuzsalyon élő, de jelenleg a Szegedi Tudományegyetem biofizika szakán tanuló Fisher Béla, és a szegedi református gyülekezet lelkipásztora, Juhász András voltak.

A rendezvényen a szegediek megismerkedhettek a kárpátaljai ételek, italok készítésével, majd természetesen meg is kóstolhatták ezeket. A finomságokat – töltött káposzta, fánk – a szervező édesanyja, Fisher Viola készítette el mindenki megelégedésére és örömére. A programok vasárnap Estók István nagymuzsalyi lelkipásztor igehirdetésével, a Sámuel Alapítvány munkáját bemutató kiállítás megnyitásával, és Horkay Sámuel, a KMKSZ Beregszászi Szervezete elnökének előadásával folytatódtak.

A sokat látott és tapasztalt tanár úr a malenkij robotról beszélt a helyieknek. Az előadás után pedig, a program zárásaként, az 1100 év Európa közepén c. filmsorozat Kárpátalját bemutató filmjeiből rendeztek vetítést a szervezők. A programoknak a Kálvin téren álló Református Palota adott otthont.

De nehogy azt higgyük, hogy az alkalom valamilyen reklámakció volt. Nem. A szervezők ennél nemesebb ügy érdekében döntöttek a rendezvény megszervezése mellett. A hétvége jótékonysági felajánlásait és a vasárnapi istentisztelet perselyét ugyanis a nehéz helyzetbe került Nagyberegi Református Líceum működésének megsegítésére ajánlották fel, hogy vidékünk egyik legszínvonalasabb iskolája rendezni tudja helyzetét. Fisher Viola szilva, eper, zöld paradicsom stb. házi készítésű lekvárokat és fali naptárakat is vitt magával Szegedre, hogy azokat elárverezzék, s az így befolyt összeget is eljuttassák az iskolának.

h.a.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.