Honlapot kaphat a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma

2008. Dec 11., szerző: Adminisztrátor

Miként lehet a XXI. századi Európában olyan nemzeti újságírást kialakítani, amely hozzájárul a magyar nyelv, a kultúra és a hagyományok megerősítéséhez a határon túli magyarság körében? Ezekről a kérdésekről tárgyalt Szili Katalin a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának tagjaival.

A találkozóra 2008. december 10-én került sor a parlament épületében, ahol számos határon túli magyar sajtó képviseltette magát.

A házelnökasszony a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán közös internetes honlap indítását kezdeményezte.

Ez jó lehetőséget biztosít arra, hogy kialakuljon az úgynevezett egységes magyar médiatér, ahol az együttműködés, a fejlesztések, a kultúra megőrzése az elsődleges szempont – mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A találkozón résztvevők felkarolták azt a kezdeményezést, hogy a 2009-es év legyen a külhoni magyar sajtó éve.m Kárpátaljáról hárman kaptak meghívást az alkalomra. A KRE Sajtó és Kommunikációs Központja vezetőjeként Taracközi Ferenc vett részt a találkozón. Mint mondta: nagy előrelépés az, hogy egyházunk rádiója Kárpát-medencei viszonylatban is bekerült a köztudatba. Megköszönte a Szülőföld Alap eddigi támogatását, s abbéli reményének adott hangot, hogy a jövőben még hatékonyabb lesz az együttműködés, illetve számottevőbb az anyaország részvállalása a határon túli magyarok anyanyelvi sajtó és médiatámogatásában.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.