A Sion református rádió hangja a világhálón

2008. Apr 18., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyház Sion Rádióstúdiója 2002-ben (akkor még nélkülözve a tényleges stúdióhelyiséget is) készítette el első műsorát Határtalanul címmel, melyben a helyi gyülekezetek mutatkoztak be. A műsor elkészítésében nem annyira a reformátusság felmutatása, sokkal inkább az Úr Isten valóságának megfogalmazása volt a cél.
A kárpátaljai reformátusok helyzetével foglalkozó rádióműsort ma a Miskolci Európa Rádió is közvetíti.

2007-ben a Tiszáninneni Reformtus Egyházkerület és az Emission Alapítvány együttműködésével létrejött a Kárpát-medencei református rádiók portálja, mely egybefogja a magyar – beleértve az elcsatolt területeken működő – rádiókat (miskolci Európa Rádió, kolozsvári Agnus Rádió, erdélyi Váradi Rádió és a kárpátaljai Sion Rádió).
Műsoraink így kaptak helyet az Interneten.
A Sion Rádió a világhálón tudósít Kárpátalja közéleti és egyházi eseményiről. Ifjúsági rovatunkban (Pulzus) fiatalokat érintő kérdésekről beszélgetünk. Gyerekcipő címmel a leendő és gyakorló szülők műsora szól. A keresztényzene világába kalauzolja hallgatóinkat Hangoló című rovatunk. Hétköznapok zsoltárai címmel kárpátaljai költők versei hangzanak el. Portré című rovatunkban írókkal, költőkkel beszélgetünk… Műsorainkat istentisztelettel kezdjük, amelyet a Beregszászi Református Templomból közvetítünk, és igepercekkel zárjuk.
A stúdió 12 munkatárssal dolgozik, akik önkéntesként nagy lelkesedéssel végzik szolgálatukat.
A Sion Rádió időtálló értékeket közvetít Kárpátaljáról:
Az Európa Rádió az FM 90, 4 hullámhosszon minden kedden 11. 00-kor Határtalanul címmel sugározza műsorunkat.
A www.refradio.eu/radio/sion webcímen a Sion Rádió on-line műsorait is hallhatják 9-től 11 óráig (ezt követően ismétlésekben).
Elérhetőségeink: Sion Rádióstúdió, Beregszász, 90 202, Kossuth tér 4. Telefon: +380/314123236, e-mail: sionradio@gmail.hu.
soos

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.