Lelkészbeiktatás Csonkapapiban

2008. Oct 09., szerző: Adminisztrátor

Szolgálni: örömmel, szelíden és alázattal

Az elmúlt vasárnap hálaadó istentisztelet keretében iktatták be Szeghljánik Pétert a csonkapapi református község lelkészi hivatalába. Az ünnepi alkalomra megtelt a helyi ódon református templom: a szomszédos települések reformátusai mellett eljöttek a debreceni Széchenyi kerti Református Egyházközösség küldöttei is.
Legyetek kitartóak a hitben: legyetek kitartóak, amikor a gyülekezetet építitek, legyetek kitartóak a hitben, amikor jövőtöket formáljátok, a gyermekeiteket nevelitek, hangsúlyozta igehirdetésében Zán Fábián Sándor a KRE püspöke.

Járjatok mindig a krisztusi úton, azon, amelyikről mindig feltekinthettek a Megváltóra. Tőle nem csupán nem a gyógyulást, de a megtartó hitet is megkaphatjátok. A gyülekezetnek és a most beiktatott lelkipásztornak a legfontosabb küldetése: Jézusra figyelni, benne bízni, tőle kérni, hozzá mindig hűségesnek lenni. Ahogy Jézus halad a megpróbáltatásokon keresztül a feltámadás, a megdicsőülés felé, ugyanezt az utat kell bejárnunk nekünk földi halandóknak is, hogy elnyerjük az örök élet jutalmát.


Szelídség és alázat, talán ezek a legfontosabb jellemvonásai egy jó lelkipásztornak. Szeghljánik Péter rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, hangsúlyozta a beiktatást végző Szántó János Bereg megye esperese. Szelíden, de határozottan kell hirdetni Isten igéjét. A szelídség a leghatásosabb eszköz a sebek gyógyítására, a lelkek vigasztalására és a lelkek építésére. Szántó János hozzátette: a lelkipásztor és a gyülekezet közös feladata az elveszett lelkek megtalálása, jó útra térítése.
Akiket Isten lelke vezérel, azok Isten fiai, hangsúlyozta a beikatást követően Szeghljánik Péter. A csonkapapi gyülekezet új lelkipásztora igehirdetésének további részében arról szólt, hogy nekünk, hívő embereknek elsősorban nem egymás elvárásainak kell megfelelnünk, hanem Isten törvényének. Nem a test kívánalmai kielégítésére kell törekedni, hanem a lélek gyümölcseire szükséges minduntalan szomjúhozni. Ez az út vezet el Krisztushoz: lelkipásztort és gyülekezetét egyaránt.
A lelkészbeiktatási hálaadó istentiszteleten köszöntötték újonnan beiktatott lelkészüket a csonkapapi gyülekezet presbitériumának tagjai. Az ünnepi alkalmon a gyülekezet vegyes kara szolgált.

A jelen levő lelkipásztorok egy-egy igeverset helyeztek a gyülekezet és új lelkipásztora szívére.
A lelkészbeiktatás szeretetvendégséggel ért véget.
Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat