Újra Magyarországon a holland Shirchadasj & band

2008. Apr 06., szerző: Adminisztrátor

Child of God (Isten gyermeke) címmel ismét Magyarországon ad koncertet a holland Shirchadasj & band. A közel 60 fős kórus idén 23. alkalommal lép fel az ország nyolc városában, és a turné záróelőadásán Nagyváradon, Erdélyben is.

Az egész estét betöltő színpadi produkció során felcsendülnek majd jól ismert gospelek; emellett az idei repertoár angolszász és saját szerzeményekből álló Istent dicsőítő szerzeményeket tartalmaz. A rockosabb műfaj kedvelői sem csalódnak majd, a kórus a már tőlük megszokott módon, hang és fényeffektusokkal, magával ragadó, dinamikus előadásmóddal, dobpergéssel, trombitaszóval és pantomim előadással ajándékozza meg a magyar közönséget.

A műsor nem hiába kapta idén a Child of God címet. Mindenkinek fontos, hogy érezze: tartozik valakihez. De, vajon ki az, akihez mi tartozunk? Ki az, akihez futhatunk, ha baj van, akivel nevethetünk vagy sírhatunk, ha valami fáj? Ki az, aki feltétel nélkül szeret és elfogad, akinél szívünk otthonra talál? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a koncerten.

Az idei turné jótékonysági koncertsorozat is egyben. A kórus a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen szeretné az egyébként ingyenes koncerten összegyűlt adományokból támogatni a kárpátaljai Sámuel Alapítvány munkáját. Az alapítvány azon munkálkodik, hogy árva és elhagyott gyermekeket jutasson nevelőszülőkhöz, szerető környezetbe. Családtípusú gyermekotthonokat hoznak létre, melyekben egy-egy család 5-10 fogadott, árva és elhagyott gyermeket nevelhet. Az alapítvány fontosnak tartja az örökbefogó szülők támogatását, valamint az állami gyermekotthonokban nevelkedő idősebb árva gyermekek segítését. Ezen keresztül több mint 80 gyermek került hívő, szerető családokba.

A fellépés előtt és után a gyermekek által készített tárgyakból, rajzokból is vásárolhatnak a koncertre látogatók, ezzel is támogatva az alapítvány munkáját.

További információ, letölthető zene és képanyag az együttesről a www.shirchadasj.nl weboldalon érhető el. Aki járt már Shirchadasj koncerten, bízhat abban, hogy a közönségre idén is igazi lelki felfrissülés vár!

Koncertek helyszínei, időpontjai:
2008. április 26. 19.00 óra – Monor, Piac téri rendezvénycsarnok
2008. április 27. 10.00 óra – Törökszentmiklós, Református Templom (zenés istentisztelet)
2008. április 27. 19.00 óra – Budapest, Budai Református Templom (Szilágyi Dezső tér)
2008. április 28. 19.00 óra – Debrecen, Református Nagytemplom
2008. április 29. 19.00 óra – Hajdúnánás, Művelődési Ház
2008. április 30. 19.00 óra – Szikszó, Református Templom
2008. május 1. 18.00 óra – Nagyecsed, Református Templom
2008. május 2. 19.00 óra – Berettyóújfalu, Kabos Endre Városi Sportcsarnok
2008. május 3. 17.00 óra – Nagyvárad, Filharmónia

A belépés minden koncertre díjtalan, adományokat elfogadunk a Sámuel Alapítvány részére.


Megjegyzés a szerkesztőség, kiadó részére:

További információt és fényképeket a turné szervezőjétől, Paul van Laar-tól (06/30/996-9433, shirchadasj@azurmanagement.com), valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat sajtóreferensétől, Gilicze Rékától (06/30/401-5709) kaphatnak.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.