Felnőtt konfirmáció

2008. Mar 30., szerző: Adminisztrátor

Különleges virágvasárnapi istentiszteletre gyűltek össze Tiszaújlakon 2008. március 16-án. A gyülekezet történetében először került sor felnőtt konfirmációra.
Az istentisztelet alapigéje a napi ige szerint a tálentumokról szólt (Mt 25, 19 -30).

A prédikációban Sipos József, a gyülekezet lelkésze kiemelte, hogy el kell számolni majd a tálentumainkkal az Úr előtt. Ilyen a bátorságunk, jószívűségünk. Tálentum az, ha életlehetőségeink vannak, és mi előre tudjuk vinni az országnak, a nemzetnek, az egyháznak az ügyét. Tálentum az alkalom, mert nem mindig van ébredési idő, mikor van egy új lehetőség, és lehet változtatni valamin. A felnőtt konfirmandusok megragadták az első alkalmas időt, hogy kiálljanak a gyülekezet elé, és bizonyságot tegyenek a hitükről, amire a „régi átkos időkben” nem volt lehetőség – mondta a lelkipásztor.
Az istentisztelet után következett a 7 felnőtt konfirmandus fogadalomtétele. Volt köztük presbiter, a csongori misszióban megtértek, régi komoly gyülekezeti tagok és egy vak gyülekezeti tag, aki még így is el tudta végezni a havonta egyszer megtartott egy éves tanfolyamot. Megáldásuk után a gyülekezet gondnoka, Csengery Csaba köszöntötte őket, és átadta a konfirmációs emléklapot.
Felejthetetlen lesz ez az alkalom, és bízunk abban, hogy ezen felbuzdulva még többen fognak jelentkezni a következő felkészítőre.

s.j.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.