Kárpátaljai kérés a kunhegyesiektől

2008. Mar 31., szerző: Adminisztrátor

A Beregszásztól nyugatra fekvő Jánosi gyülekezete segítségért fordult a Kunhegyesi Református Egyházközséghez templomuk felújítása érdekében.
2006 októberében a kunhegyesi és három határon túli - vajdasági, erdélyi és kárpátaljai - magyar egyházközség lelkészei együttműködési megállapodást írtak alá. Azóta többször is találkozókra, cserelátogatásokra került sor. Így aztán mikor a jánosi templom tetőszerkezetének felújítása elodázhatatlanná vált, természetes volt a presbitérium számára, hogy a kunhegyesi testvérgyülekezethez fordulnak. A kunhegyesi lelkész, Nagy Kálmán a hírt továbbította a testvérgyülekezeteknek is. A felhívás nem volt hiábavaló. Az erdélyi Székelykeresztúr gyülekezetének tagjai 75.000 Ft-ot, a vajdasági Bácsfeketehegy gyülekezete 125.000 Ft gyűjtött s juttatott el Kunhegyesre.
Március 30-án a kunhegyesi református templomban Pocsai Vince jánosi lelkész igehirdetése után került sor az adományok átadására. Szabó András polgármester a helyi képviselő-testület nevében 50.000 Ft-ot adott át. Ezzel együtt a kunhegyesiek adománya 235.000 Ft lett.
Pocsai Vince meghatottan mondott köszönetet, s meghívta a gyülekezetek képviselőit az őszi hálaadó istentiszteletre.

Forrás: www.reformatus.hu

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.