EKG-gépet kapott a kórház

2008. Mar 10., szerző: Adminisztrátor

A diakóniai osztály közreműködésével
EKG-gépet kapott a kórház
A hívő ember, ahol tud, segít. És nem csupán a bajban, nem csupán katasztrófa idején. Köztudott, hogy Ukrajnában még ma is az egészségügy az egyik legrosszabbul finanszírozott ágazat. Bár a mutatók szerint egyre több jut a gyógykezelés fejlesztésére, egészségügyi intézményeinkben még igencsak hiányos az osztályok felszereltsége. Ezeket a hiányokat humanitárius segélyekkel igyekeznek pótolni. S ebben élen jár a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya, mely megalakulása óta szívügyének tekinti a kórházak támogatását.

E téren természetesen elsősorban közvetítő szerepet vállal, hisz az ilyen célokra saját forrással nem igazán rendelkeznek, viszont a külföldi támogatókkal az évek folyamán erős, bizalomra épülő ismeretség, barátság alakult ki, így nyugodt szívvel bízzák adományaikat a diakóniai osztályra, mert tudják: az mindenkor célba jut, a legjobb helyre kerül.
A napokban Nagy Béla, a KRE Diakóniai Osztályának vezetője, a KRE főgondnoka ismét ajándékkal érkezett a Beregszászi Járási Kórházba. Ezúttal a Németországban élő Jakab Gábor és felesége által adományozott EKG-gépet adta át a kardiológiai osztálynak, s hamarosan átadják – szintén a Jakab házaspár adományozta – azt a gépet is, mely a röntgen szakorvosoknak nyújt majd segítséget munkájukban.
– Számunkra természetes, hogy ahol tudunk, segítünk. Mindezért Istennek adunk hálát. Mert megengedte, hogy segíthessünk, és állított mellénk segítőkész embereket is – mondja Nagy Béla. – Mindig is arra törekedtünk, hogy célba juttassuk a határon túl élő jószívű emberek adományait, és mindig arra törekszünk, hogy azok a legjobb helyre kerüljenek. Éppen ezért készítünk előzetes felmérést arról, hol mire van szükség. Ebben nagy szolgálatot tesznek a diakóniai osztályra befutott kérelmek is. Ezek szerint tudjuk továbbítani az igényeket is. Januárban Hollandiában jártam, ahol az ottani segélyszervezetek, testvéri gyülekezetek vezetőivel tárgyaltam arról, hogyan tudnánk még hatékonyabbá tenni az együttműködésünket. Bízom benne, hogy ennek az együttműködésnek, illetve a mostani tárgyalásoknak köszönhetően ki tudjuk elégíteni a hozzánk befutott kérelmezők igényeit. Mindezért Istené a dicsőség.
K.E.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.