Kiképzést kapnak a kárpátaljai lánglovagok (MTI-MNO)

2008. Mar 06., szerző: Adminisztrátor

2008.02.29 07:23

MNO


A kárpátaljai Dercen önkéntes tűzoltói számára szervez továbbképzést a református egyház; a magyar tűzoltók pénteken és szombaton oktatják az önkénteseket - olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat közleményében.



A Magyar Református Szeretetszolgálat Készenléti Csoportja szervezi a továbbképzést, a Beregszász közelében lévő Dercen településen egyházi önkéntes tűzoltó-egyesületének tagjai számára. Az önkéntes tűzoltók többek között elsősegélynyújtásról, tűzoltó-taktikai ismeretekből, felszerelés-ismeretből, oltás-elméletből hallgatnak előadást a kiutazó magyar tűzoltóktól. Emellett bővíthetik ismereteiket az alpintechnika, a viharkár-elhárítás és a kommunikáció témakörében is, hiszen az oktatók ezekről is szólnak majd a kétnapos továbbképzésen.



Az önkéntes egyesületek fontos segítséget jelentenek főként azokon a helyeken, ahol a hivatásos vagy a köztestületi egységek vonulási ideje hosszabb. Mivel gyakran előbb érkeznek a helyszínre a hivatásos tűzoltóknál, megfelelő képzettség birtokában szakszerűen be tudnak avatkozni tűzeseteknél és műszaki mentéseknél, ezzel hozzájárulnak a tűzbiztonság javításához. A magyar állam 2005-ben egy használt és felújított tűzoltógépkocsit adományozott a derceni önkéntes tűzoltóságának.



(mti)

forrás: www.reformatus.hu

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.