Bibliakör-vezetők továbbképzése Feketepatakon

2008. Feb 26., szerző: Adminisztrátor

Hitmélyítés, lelki gazdagodás

Az elmúlt hétvégén – immáron hagyományosan – ismét találkoztak Máramaros-Ugocsa Egyházmegye házi bibliakör-vezetői.

Hagyományosan, merthogy ők kéthavonta összejönnek Feketepatakon, hogy a laikusok lelkészi vezetők segítségével közösen tanulmányozzák a Szentírást.

A feketepatakiak mellett ezúttal is eljöttek többek között Visk, Szőlősgyula, Borzsova, Vári, Badaló, Nagymuzsaly, Verbőc, Salánk, Mátyfalva, Halábor szolgálattevői, akik megtérésük után vállalták, hogy továbbadják az evangéliumot másoknak is, hogy Istentől kapott elhívatottságukkal a szomszédot, a barátot is megpróbálják az Úrhoz vezetni. Teszik mindezt saját példájukkal, életükkel, és azzal, hogy egy-egy kisebb csoportot vezetve közösen tanulmányozzák a Szentírást.

Mint Homoki Gábortól, a feketepataki református gyülekezet lelkipásztorától megtudtuk, csak náluk kilenc házi bibliakör működik. Hasonló az arány más falvakban is, ahonnan jöttek a szolgálattevők. S hogy miért van szükség ezekre a továbbképzésekre? Hogy a gyülekezetekben a már felébredt hívő lelkek el ne vesszenek, hogy erősödjenek, s másokat is erősíthessenek. Emellett az is fontos, hogy az ilyen együttes (lelkészek és bibliakör-vezetők közösen vannak itt jelen) igetanulmányozással elkerüljék a „kisiklást”, a szektásodást, hogy soha, semmilyen körülmények között, senki se magyarázhassa félre Istennek üzenetét, hogy ezek a bibliakörök is a gyülekezet épülését szolgálják.

A feketepataki továbbképzésen ezúttal Zimányi József tiszanagyfalui (Magyarország), Kádár Jenő szőlősgyulai, id. Pocsai Sándor csongori lelkipásztor szolgált.

m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

képek