Előtérben a magyar óvodák

2008. Feb 25., szerző: Adminisztrátor

A napokban tartotta meg ülését a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési Kollégiuma. A fórumon döntöttek a 2008 első pályázati fordulójában érvényes alapelvekről, a témakörök szerinti felosztásról.

Mint Medvigy István kuratóriumi tagtól megtudtuk, ez alkalommal a kárpátaljai magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézmények működésére és eszközfejlesztési támogatására 23 000 000 (huszonhárommillió) forint jut, a magyar tannyelvű általános és középiskolák fejlesztési és eszközbeszerzési támogatására pedig 14 220 000 (tizennégymillió-kétszázhúszezer) forintot szánnak a pályáztatók, különös figyelmet fordítva a szórványoktatásra.
– Felhívnám a figyelmet a pályázatok beadásának és határidejének időpontjaira – emelte ki Medvigy István. – Február 21-től március 14-ig lehet benyújtani, s amit külön kiemelnék: egy pályázó egy pályázati célra csak egy pályázatot nyújthat be. Idén a magyar nyelvű óvodák könyvekkel és módszertani anyagokkal való ellátásának támogatására 4 000 000 (négymillió) forintot különítettek el. A legalacsonyabb pályázható összeg ötszázezer forint, míg a továbbpályáztatás esetén a kiosztható legalacsonyabb támogatási összeg százezer forint.
A fentebbi keretösszegeket a kollégium Medvigy István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség képviselője javaslatai alapján fogadta el.
F. A.
Forrás: Igazi Kárpáti Igaz Szó

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.