KRISZ-közgyűlés Beregszászon

2008. Feb 18., szerző: Adminisztrátor

Február 16-án a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ) székházában került sor a szervezet soron következő közgyűlésére. Az alkalom Zán Fábián Sándor püspök (a KRISZ elnöke) áhítatával kezdődött, melyben Dávid példáján biztatta a fiatalokat: emelt fővel járjatok, mert lehorgasztott fejjel nem lehet reménykedve, előre tekinteni, bízni a jövőben. Csak felemelt fejjel láthatjuk meg Istent. Félelem nélkül csak az tud élni, aki Jézus kezébe tette életét.

Az áhítatot Szanyi György alelnök beszámolója követte, melyben a sok szép eredmény, a nagyszámú alkalmak megszervezése mellett a hiányosságokra is felhívta a figyelmet. Többek között arra, hogy az utóbbi időben nem igazán működött a választmány, túlságosan lelkészközpontúvá vált a szervezet vezetése.
A közgyűlés további részében a küldöttek a „hogyan másképpen” megvalósításának stratégiai kérdéseit vitatták meg. Mint hangsúlyozták, a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani a tagság szervezésére, alapszervezetek létesítésére, újra kell indítani az utazó titkári szolgálatot, több laikust kell bevonni a referenslelkészek mellé, akik egy-egy körzetben szervezik és koordinálják az ifjúsági munkát. A kitűzött célok – elsősorban a fiatalok Krisztushoz vezetése – megvalósítása érdekében a legfontosabb misszióként kell kezelni az ifjúsági missziót.
A közgyűlés nem volt határozatképes, ezért a tisztújítást elnapolták, azt egy későbbi időpontban tartják meg. 
    

M. E.

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.