Presbiteri csendeshét Balazséron

2008. Jan 28., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyház Beregi Egyházmegyéjében 2008. január 14–18. között presbiteri csendeshetet szerveztek.

Az alkalomnak a balazséri Béthel Konferenciaközpont adott otthont, s ezen lelkészek, presbiterek közösen vettek részt.
Miért együtt? Mert amint a szervezők is megfogalmazták, a gyülekezet vezetői – lelkésze és presbitere – közötti kapcsolat nagyon-nagyon meghatározó kell legyen. Nem mindegy, hogy egymás mellett, vagy egymással, együtt szolgálnak. Azok a témák is ezt a közös munkát tárgyalták, melyeket ezen a héten boncolgattak a résztvevők.
Ezúttal délelőttönként Nehémiás példáján keresztül a presbiterek küldetését, felelősségét, kiváltságát beszélték meg, s valamennyi lelkész, presbiter átgondolhatta, hol is van a helye, hogyan állja meg helyét az Isten által kijelölt úton. A délutáni alkalmakon gyakorlati kérdések kerültek napirendre. A lelkipásztorok, a presbiterek feladata a gyülekezetépítés is, így ezen a héten a családlátogatás került terítékre, ezen belül a házasság, illetve a keresztelés előtt álló, vagy éppen a gyászoló családok látogatásának, a beteglátogatás stb. fontosságát hangsúlyozták.
A csendeshéten lelkipásztorok és presbiterek közösen vettek részt – szolgálatot teljesített Tóth László, Páll László, Taracközi Ferenc, Halász Dezső, Harsányi Béla, Szilágyi Károly, Dávid Árpád –, naponta mintegy hetvenen-nyolcvanan hallgatták az előadásokat, s összességében mintegy 150 presbiter jött el, hogy egymás hite által, lelki közösségben erősödjön.
m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.