Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperesi beszámolója

2008. Jan 28., szerző: Adminisztrátor

Istennek legyen hála, sok áldott munkát végezhettünk el az elmúlt négy évben. Parókiák épülhettek, templomokat újítottunk fel, és Isten küldött segítő kezeket, adakozó szíveket, akik az eseményeket, illetve szükségleteket látva megindultak az adakozásra. A Felső-Tisza-vidéken is - Rahón - templom építéséhez kezdtünk.

Emellett, Istennek hála, szépen folyt a lelki munka úgy a fiatalok, mint a felnőttek között.
Az aklihegyi ifjúsági táborban az elmúlt esztendőben is csaknem ezer gyerek tölthetett el egy-egy hetet. Az elmúlt esztendőben nagy áldás kísérte a csendesnapokat, melyeket Visken, Tivadarban, Feketepatakon és Tekeházán szerveztünk.
Mindenképpen fontosnak tartom, hogy az egyházunkban helyreálljon a törvényes rend. Az egyház zsinata által hozott határozatokat tartsuk be, a sákramentumokat helyesen szolgáljuk ki. Ötven év mulasztását kell pótolnunk a hitoktatás, konfirmációoktatás terén, el kell indítani a felnőtt konfirmációoktatást ott, ahol ezt még nem indították el.
A Felső-Tiszavidéken, a szórványvidéken égető munkának tartom a gyülekezetek erősítését, elsősorban lelkileg, hiszen a legfontosabb, hogy ezekre a végvárakra igét vigyünk, evangéliumot, missziós lelkipásztorok kiküldését.
A lelkipásztorok szolgálatában nagyon fontosnak tartom azt, hogy imádkozva, együtt készüljenek a szolgálatokra. A jövőben én igyekszem mindent megtenni azért, hogy a lelkipásztoroknak legyen közösségük az Úrral, és természetesen egymással is, hiszen így lehet áldott munkát végezni, ha egy összetartó, Istenre figyelő, Krisztusnak engedelmeskedő lelkipásztori közösség végzi a szolgálatot a megyében.
Nagyon szép munkába kezdett a Presbiteri Szövetség. Az ő kezdeményezésükre presbiterek egy-egy körzetben összegyűlnek, ahol megbeszélhetik a gyülekezet problémáit egymással, és egymás hibáiból és megoldásaiból tudnak tanulni. És ha a presbiterek közelebb kerülnek egymáshoz, akkor a gyülekezetek is. Az idei missziói munkatervünkben is szerepel egy presbiteri csendeshét, amit tavasszal fogunk megszervezni.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.