Lelkészbeiktatás Fertősalmáson

2007. Dec 20., szerző: Adminisztrátor

December 9-én zsúfolásig megtelt a fertősalmási majd' kétszáz éves, ódon református templom. Ezen a napon ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Homoki Tibort, a gyülekezet által megválasztott lelkipásztort.

 

 

December 9-én zsúfolásig megtelt a fertősalmási majd’ kétszáz éves, ódon református templom. Ezen a napon ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Homoki Tibort, a gyülekezet által megválasztott lelkipásztort. Lelkészbeiktatás Fertősalmáson

Apostoli köszöntőjében Seres János, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperese Pál apostol zsidókhoz írott levele alapján arra figyelmeztetett, hogy az Úristen az embert rendre próbák elé állítja. Azért van ez így, mert a próbák során derül ki, válik világossá önma-gunk számára is, hogy csupán gondolatban, szavakban, vagy már tettekben is Jézus Krisztus követői vagyunk. Szintén a Zsidókhoz írott levél 12. része alapján hirdette az igét Zán Fábián Sándor püspök, aki arra figyelmeztetett: egyenes úton járjatok. Szelíd hangon hív az Úr, ám nem minden ember képes, nem minden ember akarja meghallani a hívó szót. Pedig időnként nagy szükségünk van arra, hogy megálljunk, elgondolkodjunk az életünk értelméről, annak lényegéről és céljáról. Az Isten időnként azért állít meg bennünket, mert szeretné, ha megtartatnánk, hogy felkészüljünk arra a nagy napra, amikor ítéletet hirdet élők és holtak felett. A Krisztusban hívő embernek fontos a tisztán látás: hogy észrevegye a társak közül azt, akinek lankad a karja, aki tévelyeg, aki már elesett. Csak az Úrra figyelő ember tudja meglátni azokat, akikre az Úr figyel. Reménység szerint ilyen, az egész lényével az Úrra figyelő lelkipásztort kapott most az almási gyülekezet. Olyan lelkészt, akinek Krisztusba vetett hite segít a csüggedőknek, a megfáradtaknak. Minden embernek, de különösen a lelkipásztornak fontos, hogy mindvégig érzékeny lelkű maradjon. Mert a mai világ leginkább a közömbösségtől, az önzéstől szenved, s attól, hogy igen sokan önmagukat állítják a középpontba. A lelkipásztornak az a dolga, hogy személyes jó példával járjon elől, kézen fogja a tévelygő, a testileg-lelkileg sérült embereket és Krisztus keresztjéhez vezesse őket. Mert ott minden bajra van megoldás.

Beiktató beszédében Seres János esperes arról szólt, hogy a lelkipásztornak megannyi elvárásnak kell megfelelnie, ám a legfontosabb ezek közül, hogy a hit tisztaságát megőrizze, s ezt a tiszta hitet mutassa a gyülekezet felé.

Homoki Tibor, a gyülekezet frissen beiktatott lelkésze bizonyságtételében arról szólt, hogy fontos állomásnak tekinti a mai napot. Több mint öt esztendeje tartó itteni szolgálata alatt megtapasztalta: Isten ügyének szolgálatát, Isten országának építését egyedül nem lehet felvállalni. Ez egy olyan nagy feladat, amelynek végrehajtásához a gyülekezet minden egyes tagjára szükség van.

A jelenlevő lelkipásztorok egy-egy igével köszöntötték Fertősalmás frissen beiktatott lelkipásztorát. Az ünnepséget a gyülekezet ifjúsági karának szolgálata tette még ünnepélyesebbé.

 

 

 

Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.