Vegyes csendeshét Tivadarfalván

2007. Dec 30., szerző: Adminisztrátor

2007. november 26–30 között került sor a már hagyományos őszi csendeshétre, amit Máramaros-Ugocsa megye gyülekezeteinek szervezett a missziói bizottság Tivadarfalván. Idén az advent köré csoportosultak az előadások. Hála Istennek, szép számmal jelentek meg a különböző gyülekezetekből, és az esti evangelizációkon is napról napra többen voltak a helyiek is.

 

Vegyes csendeshét Tivadarfalván

 

Az előadás-sorozatot Homoki Gábor, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye főjegyzője kezdte Keresztelő János személyének bemutatásával, aki Jézus útját készítette elő. Kedden Lőrincz Attila lelkipásztor azokat az ószövetségi ígéreteket tárta fel, melyek Jézusban beteljesedtek. Majd Héder János, a KRE főjegyzője folytatta az ezeréves birodalomról szóló tanítással. Szerdán Hunyadi Attila lelkipásztor az elragadtatásról tartott előadást a Biblia alapján, majd Seres János, Máramaros-Ugocsa megye esperese a mennyországról tartott előadást. Csütörtökön Lőrincz Attila lelkipásztor az utolsó idők jeleiről beszélt, majd délután Sipos József lelkipásztor – ennél a témánál maradva – a Jehova tanúi végidei spekulációit tárta fel. A pénteki napon Ötvös Károly lelkipásztor tartott előadást az utolsó ítéletről. Végül Homoki Tibor lelkipásztor felhívta a figyelmet arra, hogyan kell készülni a második adventre.

Mindegyik előadás után fórumot tartottunk, melyen még sok-sok hasznos kérdés és hozzászólás volt. Az ebéd utáni szünetben a Left Behind (Hátra hagyva) c. keresztyén színezetű filmet láthattuk, mely szintén kérdéseket vetett fel, de az előadásokból helyes válaszok születtek rá. Esténként evangelizáció volt a templomban. Ezeken az alkalmakon Peleskei Béla, Hunyadi Attila, Molnár Lóránt és Sipos József lelkipásztorok hirdették Isten örömhírét.

Mindent összevetve és Istennek hálát adva elmondhatjuk, hogy egy áldott hetet szentelhetett az Úrnak, aki az egész hetét Tivadarfalván töltötte. Reméljük, hogy ezt az áldást megtapasztalva minél többen eljönnek majd a következő ilyen alkalomra, mely jövő év november 24–29-én lesz megtartva. Már be is lehet írni a határidőnaplóba!

 

 

 

-sipos-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.