„Veled, Uram” egy életen keresztül, avagy a hosszú élet titka

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2022-05-28 - 03:55

Hálaadó istentiszteleten búcsúztak özv. Oroszi Pálné szül. Jákó Margittól vagy ahogy mindenki ismerte, Margit nénitől az akli temetőkertben összegyülekezett testvérek, lelki gyermekek. Vér szerinti családtagként anyát, nagymamát, dédmamát engedtek el, Isten akaratában megnyugodva, aki az Úr kegyelméből 94 évet élhetett ezen a földön. Mennybementel ünnepén szólította magához az Isten.


Élete legyen példa az Istenhez való ragaszkodás, a hitből való élet, a kegyelemből élt mindennapok, az imádkozás, az Isten szabadításának hirdetése, a nyomorult emberhez való leereszkedés tekintetében. 


A gyász- és egyben hálaadó istentiszteleten az igét id. Pocsai Sándor a 2 Kor 4. és 5. részeiből olvasta: Mert az Isten, a ki szólt: setétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arczán való világoltatása végett. Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen, és nem magunktól való. ... Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben. Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat, Ha ugyan felöltözötten is mezíteleneknek nem találtatunk! Mert a kik e sátorban vagyunk is, sóhajtozunk megterheltetvén; mivelhogy nem kívánunk levetkőztetni, hanem felöltöztetni, hogy a mi halandó, elnyelje azt az élet.
 Az istentiszteleten énekkel szolgált a család, igei vigasztalást olvasott a Szentírásból a KRE püspöke, és az egyházmegyék esperesei.


Legyen áldott Isten neve ezért az istenfélő, neki szolgáló életért!



A vele készült interjúval idézzük fel emlékét:


A teljes hír megtekintése