Hitoktatók továbbképzője

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-30 - 17:52

December 4-5-én került sor a hitoktatók őszi továbbképzőjére a Nagyberegi Református Líceum falai között.Az előadások között ezúttal hallhattunk a hitoktatás céljairól, a nehezen kezelhető gyerekekről, illetve az angyalok bibliai leírásairól.

Tóthné Balkánszki Mária lelkipásztor nyitóáhítatában a prédikátor szavaival intette a résztvevőket, hogy mindennek megszabott ideje van. Az Istentől rendelt időbe nem felülbírálni kell, hanem alázattal elfogadni.

Tóth László lelkipásztor előadásában a gyülekezeti hitoktatás céljait vázolta. Egy rövid játékkal szemléltette, mennyire el lehet térni az eredeti céloktól. Mint azt hangsúlyozta, minden esetben szem előtt kell tartani az alapcélt: Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság megismerésére. Erre épülnek fel a konkrétabb célok, melyre nézve a káténk hármas felosztása ad útmutatást: képviselni a bibliai alapelveket a hamis illúziók táplálása helyett; biblikusan mutatni be a bűnben és nyomorúságban lévő embert és a megváltó Istent; ébren tartani a kiválasztás felelősségét, hálából fakadó jó cselekedetekre ösztönözni, megtanítani az imádkozás elméletét és gyakorlatát.


A teljes hír megtekintése