Megújult a badalói Petőfi-zarándokhely

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 21:52

A Magyar Külügyminisztérium által kiírt pályázat, illetve a Kárpátaljai Református Egyházzal kötött szerződésnek köszönhetően Munkács és Mezőkaszony után a program harmadik állomásaként került sor a badalói református templom falán található Petőfi-emléktábla felújítására.



A tereprendezés során a körülötte levő parkrészt is úgy alakították át, hogy ott méltó körülményeket találjanak a mindenkori megemlékezők.

Október 18-án délelőtt megtelt a hívekkel a badalói református templom. A hálaadó istentisztelet követően Baráth Imre helyi református lelkész megköszönte a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma illetékeseinek, és személyesen Bacskai Józsefnek, a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusa főkonzuljának az emléktábla felújításához nyújtott segítséget. A lelkész kiemelte, hogy a helyi gyülekezet anyagilag és erkölcsileg egyaránt felkarolta a kezdeményezést, a badalóiakat büszkeséggel tölti el, hogy annak idején itt járt a magyarság lánglelkű költőóriása, annak emlékét híven őrzik az itteniek.


A teljes hír megtekintése