Hatalmas az Isten!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

Gajdos János

2008-04-18 - 01:12

Az erős Isten, uraknak Ura, Szól és e földet mind elő hívja, Támadatról és napenyészetről, Nagy szépséggel a Sion hegyéről Eljő az Isten ő fényességében, Semmit el nem hallgat ítéletében. (50. Zsolt.)-Valóban nincs hatalmasabb Isten a mi Urunknál, aki bölcsen igazgat és fenntart mindeneket.Övé legyen a dicsőség mindenért.

Dancs Róbert

2008-03-27 - 20:16

Kedves Onepira Piramidon, alias Palkó István!

Feltételezem, hogy a Dancs József megszólítás tévesztés volt. Én Róbert keresztnevet viselek.

A 2008-03-12 13:28 -as hozzászólásában már valóban odaírta a nevét, nem voltam elég figyelmes, pedig elolvastam minden beírást. Elnézést kérek a figyelmetlenségemér!

A temetésekkel kapcsolatban van néhány gondolatom, de nem akarom válasz nélkül hagyni az Ön által elindított gondolatsort, se kitérni a válasz elől. Szeretném megkérdezni, hogy:

Ön tényleg úgy gondolja, hogy a hívők fognak elfordulni az egyháztól, ha nem temetünk el egyházon kívülieket?



(Kérem válaszát a másik topicba írja, ami a témával foglalkozik, ott fogom figyelni. Köszönöm.)

Dancs Róbert

2008-03-25 - 00:00

Kedves Onepira Piramidon!



Mielőtt a temetésről - tovább - beszélgetnénk itt vagy a másik topicon, nekem is lenne egy kérdésem: Mikor ünnepled a névnapodat?



Remélem értehető vagyok...



(Dancs Róbert, Munkács)

Perpék István

2008-03-12 - 17:48

Hatalmas az ISTEN!!!

Vannak helyzetek, amikor az ISTEN olyan közel jön hozzánk egy-egy velünk "mívelt" csodájában, hogy szabálszerűen érezni, ahogy kezet ráz velünk és ránk kacsint. Ma egy ekkora teofániám volt. Határozottan hálás vagyok érte.

Köszönöm...

Perpék István

2008-03-04 - 16:15

Sztem aki a témák között keresgél a fórumon belül, és klikkel a "Hatalmas az ISTEN"-re, nem biztos, hogy tud párhuzamot vonni a cím és a tárgyalt téma között. Bevallom férfiasan, magam is így vagyok:)

Nem akartam leszólni az előttem szólókat (magamat is beleértve) a temetkezés körüli kérdésekben, csak egy észrevétel...

egyébként engem érdekel a téma...

Sipos József

2008-02-28 - 00:23

Kedves Palkó István!

Nem csak a csapi Balogh János csinálja. Én is ezt csinálom. Mert mi joga van valakinek kivonni magát a felelősség alól, és a szolgáló, egyházközséget fenntartók pénzén működő egyháztól szolgáltatást kérni?! Örüljenek, hogy eltemetik! Persze, meg kell látni, ha valaki annyira szegény volt, hogy nem tudott fizetni egyházadót (és nem az alkohol miatt szegényedett le). Lesz még ilyen kategorikus megtagadás, mégha a polgármestereknek sem tettszik (mint itt Újlakon).

Perpék István

2008-02-26 - 13:04

Az egyház nem szolgáltató intézmény . . .

Olasz Tímea

2008-02-04 - 13:42

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor megtapasztaljuk Isten mindenható kegyelmét. Tegyük közkinccsé ezeket az élményeket, hogy erőt adjon azoknak, akik elől elzárja a gondfelhő az isteni sugarakat.