KRISZ csendesnap Benében

2010. Oct 21., szerző: Adminisztrátor

Legyetek harcosok!


A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet minden év tavaszán és őszén tartja fiatalok tömegét megmozgató rendezvényeit. Ősszel mindhárom egyházmegyében csendesnapot szerveznek munkatársai, tavasszal pedig egyetlen helyszínen gyűjtik össze a kerület fiataljait egy közös, nagy találkozóra, mely a Lendület nevet viseli.
Október 9-én Bene gyülekezete adott otthont a bereg megyei KRISZ csendesnapnak, ahol kb. 150-en gyűltek össze. A nap folyamán a lelki fegyverzetekről hallottak dinamikus előadásokat a fiatalok, ahogy az ifjúsági szervezet 2010-re meghirdetett programja is a harc volt.
„Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!” (Fil 4, 4) – köszöntötte a vendégeket Orbán Sándor, helyi lelkipásztor a beneiek XIV. századi műemléktemplomában.

Dancs Edina ifjúsági lelkész – a csendesnap szervezője – áhítatban Dávid és Góliát történetét elevenítette fel. Dávid harci kedvének okát keresve magyarázta el a fiataloknak, hogy ez a fiú nem tűrhette el Isten nevének megcsúfolását. Ma is több okból harcolhat egy fiatal – mondta – félelemből, önigazolásból, dicsőség- vagy bosszúvágyból. Isten előtt azonban nem mindegy, mi az oka harcainknak. És ami a fegyverzetet illeti: Isten embere nem harcolhat ugyanazokkal az eszközökkel, amivel a gonosz.
Szanyi György, a KRISZ elnökének előadásából megtudhatták a jelenlévők, mivel harcolhat egy fiatal, és mi ellen kell harcolnia. Pál apostol azt írja, nem test és vér ellen van hadakozásunk, hanem levegőbeli hatalmasságok ellen, kiknek jelenléte egyre erőteljesebb a világban, tette hozzá a lelkész. Az Ef 6, 10–17-ből választ kaphatunk arra, mivel védekezhetünk: becsületességgel, igazsággal, megigazulással, hittel, üdvbizonyossággal, az igével és az igének hirdetésével. Amikor a fiatalnak hite, Istennel való kapcsolata rendben van, amikor életvitele Istennek tetsző, máris harcol, és a győztes oldalon áll, fogalmazott Szanyi György, elnök.
A szeretetvendégség után Dancs Edina lelkipásztor tartott figyelemfelkeltő előadást Lelki fegyvereink használata a gyakorlatban címmel. Fontos látni azt, hogy lelki fegyvereink láthatatlanok ugyan, mégis valóságosak. Igazából akkor tudjuk meg, hogy mennyire valódiak, amikor el kezdjük őket használni – állította. A gyakorlati használatról, különösképp az igazságszeretetről és a hitről néhány filmrészletet bemutatva beszélt a lelkésznő. Az egyéb harci kiegészítőkről szólva elmondta: vannak olyan dolgok, amiket Isten személy szerint rád bíz a lelki harcban, neked ad feladatként az Ő országának építésében, a gonosz elleni harcban. Vannak személyre szabott küldetések. Csodálatos dolog, hogy ezekhez az Úr megadja a személyesen neked elkészített eszközöket is.
A megyei csendesnapon fellépett és vezette a közös éneklést az Üvegtenger ifjúsági együttes.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

KRISZ_BENE