Lelkészbeiktatás Nagyszőlősön

2010. Oct 05., szerző: Adminisztrátor

Molnár Lóránt lett a Nagyszőlősi Református Gyülekezet választott lelkipásztora. A szolgálattevőt október 3-án ünnepi istentiszteleten iktatták be tisztségébe.


Héder János, egyházkerületi főjegyző Eszter könyve 4. részének 14-től 17-ig terjedő verseit magyarázva szólt a gyülekezethez és annak lelkipásztorához az ünnepi eseményen. Az Isten által személyre szabott megbízatásról beszélt, amit fel kell ismernie nemcsak a gyülekezet élén álló lelkipásztornak, hanem a közösség valamennyi tagjának is. S ha már megértettük, mi ez a küldetés – fogalmazott –, törekedjünk magasabb szinten végrehajtani azt! Sorsunk ezáltal fordulhat jóra, így száll áldás az életre. Mindehhez elsődleges felismerni, ki számunka az Úr Jézus Krisztus, tette hozzá a KRE főjegyzője.

Az igehirdetést követve Seres János, Máramaros-Ugocsa megye esperese a Kárpátaljai Református Egyház törvényeinek megfelelően beiktatta lelkipásztori tisztségébe a fiatal lelkészt. Majd jelképesen átnyújtotta a templom kulcsát és a gyülekezet pecsétjét.
Molnár Lóránt, a Nagyszőlősi Református Gyülekezet immár beiktatott lelkipásztora a Jel 3, 7–8, 11–12 verseit választotta igehirdetésének alapjául. Ebben mintegy személyes bizonyságtételt mondta el, hogyan nyitott meg ajtókat előtte s később családja előtt az Úr Isten, mely által irányította lépteiket egészen a mai napig. Mint mondta, nincs más hátra, minthogy ezt a nyitott ajtót hirdessék a nagyszőlősi gyülekezetben is mindazoknak, akik hajlandók elfogadni azt. Isten tervéből részt vállalni, drága hírvivőnek lenni – nincs ennél nagyobb kitüntetés ebben az életben, mondta a lelkipásztor.
Elsőként Seres János esperes köszöntötte a lelkészt beiktatása alkalmából elmondva, hálás, amiért Isten Máramaros-Ugocsa megyébe vezérelte a Molnár családot. Meggyőződése szerint életükön és szolgálataikon keresztül mind az egyházmegye, mind a gyülekezet lelki élete gazdagodik majd.
Czirók Béla, a nagyszőlősi gyülekezet nyugalmazott lelkipásztora az 1Pét 2, 9 versével köszöntötte szolgatársát, majd megosztotta itt szerzett tapasztalatait, bemutatta a gyülekezetet mint olyat, amely ismeri és vágyja az Isten szavát. A szolgálat eredményességéhez azt kívánta, hogy a lelkipásztor ne csak az igehirdetés alatt, hanem a hétköznapi életben is találja meg a gyülekezet szeretetét, legyen együtt érző és szeretetteljes.
Az ünnepségen megjelent lelkipásztorok valamennyien egy-egy igével adták át jókívánságaikat a beiktatott lelkipásztornak.
Köszöntött az egyházmegye gondnoka, Petrusinec Vladimir, a Máramaros-Ugocsai Egyházmegye Presbiterszövetségének elnöke, Máté István, a fancsikai gyülekezet részéről (ahol az elkövetkező időben szintén Molnár Lóránt fogja betölteni a lelkészi feladatkört) Nagy Barna, presbiter.
A Nagyszőlősi Református Gyülekezet gondnoka, Deák István, az 5Móz 28, 2–3 verseivel kérte az Úr áldását Molnár Lóránt és felesége, Erika szolgálatára. Szeghljánik Péter, a Mátyfalvai Református Gyülekezet gondnoka meghatódva köszönte meg a lelkipásztor eddigi munkáját.
Az ünnepség szeretetvendégséggel folytatódott.
Soós Katalin

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Nagyszőlős lelkészbeiktatás