Utcai evangelizáció Guton

2010. Sep 27., szerző: Adminisztrátor

Világosságban járni
Az elmúlt vasárnap délután az esős idő ellenére utcai evangelizációra került sor Guton. A beregi község református gyülekezetének tagjai nagy izgalommal, szeretettel és sok imádsággal készültek erre a napra. Az alkalom az egység és a testvéri együttműködés jegyében zajlott, hisz ezen délutánon nemcsak a helyi református hívek, de szomszéd községből érkező gáti gyülekezet énekkara, és guti baptista közösség fiataljai is bizonyságot tettek hitükről énekszóval.


Szilágyi Károly lelkipásztor meghívására ezen a napon az igét Pocsai Vince lelkipásztor, a falu szülötte hirdette a János evangéliumának első része, és az János első levele 1, 7 alapján. Van-e valamilyen magyarázata annak, hogy az emberek elidegenedtek egymástól? – tette fel a lelkész a kérdést prédikációja elején.

Isten már a Biblia elején kijelenti: „…nem jó az embernek egyedül lenni”. Az embereknek szükségük van közösségre, valakihez tartozásra. Csakhogy épp az ellenkezőjét látjuk napjainkban. A XXI. század embere számára a boldogság, az egyetértés és a szeretet csupán szép mesének tűnik. Hisz a családok, a munkatársak vagy akár az egy faluban élők, egy gyülekezetbe tartozók is elhidegülnek egymástól. Ennek okára világi bölcsesség szerint sehol nem találunk. János apostol azonban első levelében megadta a választ: „Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől». S hogy mi ez a világosság, amiről az apostol beszél? Az Úr Jézus Krisztus jelenléte. Ez az alkalom pedig egy válaszút, egy lehetőség arra, hogy döntsünk: az oly sok mindent ígérő, oly sok mindennel hitegető úton, vagy a Jézus Krisztus által felkínált ösvényen indulunk, ahol Ő azt ígéri, megnyugvásra találhatunk.
Szidor Lajos, a helyi baptista közösség vezetője is örömhírt hozott a jelenlévőknek. Nikodémus történetét idézve hangsúlyozta egy lelki ember kétszer születik meg: először átokra testben, másodszor lélekben örök életre. Ahhoz, hogy ez a második megtörténhessen hittel kell feltekintenünk Jézus keresztjére, úgy ahogy a pusztában a vándorlás során a zsidók is tették a rézkígyó felállításakor. S csak ha ezt meg tudjuk tenni leszünk képesek megválaszolni a legfontosabb kérdést: kicsoda számomra Jézus Krisztus?

Harsányi Andrea

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Utcai evangélizáció Guton