Gyermekotthon épül a tizedből és szeretetből

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-30 - 12:46

„Az Úr Isten szemmel láthatóan munkálkodik Visken”


Visk különleges település azon a vidéken, ahol már a végekről beszélünk. Ott, ahol minden időben, minden nehézség ellenére arra törekedtek az itt lakók, hogy megőrizzék hitüket, magyarságukat. Az anyanyelv, a reformátusság védőbástyája volt és maradt máig Visk.

Az itteni református gyülekezetet nem törte meg a közelmúlt szakadása sem. Igaz hívő népe nem fordított hátat az egyháznak. Sőt, mintha a próbák alatt még jobban megerősödtek volna…




– 2006-ban lelkipásztor nélkül maradtunk, de erős imaközösségben éltünk és élünk ma is. Kerestük a magvetés lehetőségét – vallja Kiss József.

– Az imaközösség persze nem újkeletű „találmány” itt. Édesanyámék még az átkosnak nevezett szovjet rendszerben is összejártak közös imádkozásra.– mondja Farkas István. – Családoknál jöttek össze. Olykor Oroszi Pál lelkipásztor látogatott el hozzájuk, ő hirdette az evangéliumot. És megtartották imaközösségüket akkor is, amikor ezért csak fenyegetést kaptak. Sokat zaklatták őket. Emlékszem, édesanyámékat csempészéssel vádolták meg, mert Bibliát hoztak át a határon. Egy éjszaka arra ébredtem, hogy sír. Mikor elmondta, miért, én vigasztaltam, hogy ne sírjon, hisz Isten ügyéért, evangéliumának hirdetéséért vállalta a megpróbáltatásokat… Valahol itt kezdett el bennem is az Úr munkálkodni.


A teljes hír megtekintése