Megszűnnek a Magyar Televízió vallási és kisebbségi műsorai

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-30 - 17:04

Politikai büntetést kapott a Magyar Televízió – megszűnnek a vallási műsorok a köztévén


Megszűnnek a Magyar Televízió vallási és kisebbségi műsorai. Dobos Menyhért, az MTV közéleti igazgatója szerint azért kell bűnhődnie a közszolgálati televíziónak, mert a politikusok elégedetlenek amiatt, hogy nem tudtak elegendő befolyást szerezni a tévében. Az egyházak korábban tiltakoztak a köztévét érintő megvonások miatt. A Magyar Televízió csütörtökön juttatta el levelét a református egyházhoz, amelyben közlik, hogy „szüneteltetni kénytelenek” a vallási műsorok gyártását.

Hogyan született meg a döntés, amely miatt egyetlen tollvonással eltörölték a vallási műsorokat?

Az MTV költségvetési módosító javaslatának elfogadásával. A kormány eleve elvett 7 milliárd forintot, majd Jánosi György egyéni képviselő indítványa kapcsán még a céltámogatást is megvonták, így összesen 9,4 milliárd forinttal kap kevesebbet a televízió. Ez a költségvetésünk egyharmada. Ilyen szintű elvonást nem lehet túlélni.

Ez mit jelent?

Legrosszabb esetben azt, hogy elsötétül a Magyar Televízió képernyője. Amennyiben mégis lesz valamilyen adás, a költségcsökkentés érint minden műsort, vagyis megszűnik a műsorgyártás.

Mikor tapasztalhatják a nézők, hogy már csak „takarékon” megy a műsor a köztévében?

Ez nagyon hamar bekövetkezik, már 2010. január elsejétől, hiszen akkor már az új költségvetési évben leszünk. Nagyon súlyos a helyzet. Mi vagyunk a legszomorúbbak, hogy ez a helyzet kialakult, különösen én, akihez a vallási műsorok tartoznak. Mindent elkövetünk, hogy a vallási műsorok valahogyan megmaradjanak.


A teljes hír megtekintése