Találkozó Jókai Anna írónővel

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 10:02

Ünnepi könyvhét Beregszászon

Végre ezt is elértük. A 80. Ünnepi Könyvhét rangos eseményeire immár nem csupán Budapesten és a magyarországi vidéki nagyvárosokban kerül sor. A beregszászi magyar főiskola Esztergom termét zsúfolásig megtöltő hallgatóság az ünnepi könyvhét nyitányaként Jókai Anna Kossuth- és Prima Primissima-díjas írónővel találkozhatott.



A rendezvény jelentőségét Vári Fábián László, József Attila-díjas költő méltatta, aki a következőket hangsúlyozta: a kárpátaljai magyarság akkor is az egységes magyar kultúrában gondolkodott, amikor vasfüggöny választott el minket az anyaországtól. A köszöntőt követően Lőrincz P. Gabriella elszavalta Jókai Anna Ima Magyarországért című nagy horderejű versét.

A meghívóban az állt, hogy Jókai Anna korunk értelmiségének a felelősségéről tart majd előadást. Ám az írónő – tekintettel arra, hogy a hallgatóság soraiban igen sok iskolás korú fiatal foglalt helyet – jó érzékkel kibővítette előadásának témakörét: valamennyiünk felelősségéről beszélt. Pedagógushoz méltó higgadtsággal, bölcsességgel és határozottsággal.


A teljes hír megtekintése