Pataki gimnazisták Beregszászon

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-07-03 - 00:08

Iskolánk Diákpresbitériuma abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy határon túli fiatalok egy csoportja meghívásának engedve részt vehettünk sok-sok ajándékkal gazdagító hétvégén.




A volt sárospataki diák, Maksai Attila lelkipásztor által vezetett beregszászi ifi nagy örömmel és szeretettel várt bennünket. Bár a hétvége gyorsan, de egyáltalán nem tétlenül telt.

Március ötödikén, pénteken 13.30-kor indultunk iskolánk udvaráról. Délután öt körül érkeztünk meg Beregszászra. A helyi ifisek már vártak bennünket. Általában két-két diák mehetett egy családhoz, leendő szálláshelyünkre, ahol már finom vacsorával vártak. Azonnal megéreztem, hogy mindnyájan nagyszerű környezetbe kerültünk. A vendéglátó családok tagjai mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.

Másnap, szombaton a reggeli istentisztelet után egy kirándulás várt ránk. Délelőtt a munkácsi várat tekintettük meg. Délben kísérőink nagyszerű szervezése folytán már vártak minket a terített asztalok és a pizzák. A vidám beszélgetések után utunkat tovább folytattuk és elindultunk megkeresni a „szépség forrását".


A teljes hír megtekintése