Óvd a teremtett világot!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-07-03 - 01:38

Környezetvédelmi konferenciának adott helyet a beregardói református templom és gyülekezet március 6-án. Az alkalom vendégelőadói voltak Angi Kathy (Amerikai Presbiteriánus Egyház), Carolyn Otterness (Amerikai Református Egyház) és Görömbey Mária (Kanadai Presbiteriánus Egyház).




Az együttlétet Halász-Balogh Zita, beregújfalui lelkipásztor kezdte igeszolgálattal. Az igehirdetés arról a hatalmas Istenről szólt, aki egyetlen leheletével felemészthetné a földet, mégis szerető atyaként bánik velünk, áldást kínál, mennyei erőt és békességet.

Angi Kathy előadásában felvázolta, mit mond a Szentírás a környezetvédelemről. Mózestől a Jelenések könyvéig a Biblia megerősíti azt, hogy Isten gondot visel termtményeiről, mondta. Különösképp az emberről, akit felvilágosult vezetésre hívott el. A Szentírás beszél arról a kapcsolatról, ami Isten és ember között fennállhat, de arról a viszonyról is tanít, amilyenben a teremtett világgal kell állnia. A Bibliában gyakran láthatjuk, hogy részesei vagyunk a teremtésnek. Isten arra hív, hogy szerepeljünk a teremtésben az Ő gyermekeként gondozván a teremtett világot.


A teljes hír megtekintése