Sámuel Alapítvány

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Beszámoló a Péterfalvi Családtípusú Gyermekotthon épületének felújításáról

Sipos Géza / 2021-08-19 13:18:41

A Sámuel Alapítvány kötelékébe tartozó családok körül néhányan az alapítvány tulajdonában lévő ingatlanban élnek. Ennél fogva az ingatlan rendben tartása és felügyelete elsődleges a gyermekek és a befogadó családok kényelme érdekében.

tovább

,,Házasság hete” utóprogram a Sámuelben

Sipos Géza / 2021-02-23 13:31:08

,,Hozzá hű leszek, vele megelégszem, vele szentül élek…” – rémlik fel bennünk az eskü szövege a ,,házasság” szó hallatán. Ezen a héten a szokottnál is jobban kihangsúlyozódik a házastársunkért érzett hála. S bár a ,,Házasság hete” programsorozat február 14-én már véget ért, a Sámuel Alapítványban mégis tovább folytatódhatott egy extra előadással.

 

Február 18-án gyűlhettünk össze egy közös alkalomra, ahol Kacsó Géza, alapítványunk kurátora, bátyúi lelkipásztor és a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója, valamint kedves felesége, Dóra vezette a beszélgetéssel egybekötött előadást. Párhuzamot vontak a házasság intézménye és az évszakok váltakozása között. A tavasz felüdítő frissessége jellemezheti házasságunk első éveit, amikor a végtelen szerelem érzése a legboldogabb jövőt festi szemeink elé.

tovább

Visszatekintés: 2020 a Sámuel Alapítvány életében

Sipos Géza / 2021-01-06 14:16:23

Minden bizonnyal nem okoz meglepetést az a kijelentés, mely szerint a 2020-as év a Sámuel Alapítvány számára is rendkívül váratlan fordulatokat hozott. A családon belüli és a családi közösségek egymással való kapcsolattartása és közösséget alkotása alapjaiban véve megváltozott. Tevékenységünk egyik alappillére, hogy az alapítvány közösséget nyújt a gyermekek, és a gyermekeket befogadó családok számára. Ezt az alapvető funkciót kellett elhagynunk, lehetőségeinkhez mérten módosítanunk, amikor a világjárvány kapcsán az élet leállásával találtuk szembe magunkat. Rendszeres programjaink többségét sajnálatos módon törölnünk kellett, de Isten megtanított egy másik nézőpontból szemlélni helyzetünket.

 

 

tovább

,,Se szegénységet, se gazdagságot..."

Sipos Géza / 2020-12-22 18:14:41

Felüdítő érzés közösségben lenni! Mikor is tudnánk ezt jobban értékelni, ha nem a 2020-as esztendőben. Szigorúbb és enyhébb korlátozások váltakozásakor aligha várhatnánk nagyobb örömöt annál, mint amikor össze tudunk gyűlni azokkal, akik a legközelebb állnak hozzánk. Kis- és nagycsaládi közösségekre egyaránt vonatkozik ez, s mivel a Sámuel Alapítvány kötelékébe tartozó gyermekotthonok is egy nagycsaládnak tudhatják magukat, 2020. december 17-én megtapasztalhattuk: ,,Milyen kevés kell a boldogsághoz!”.

tovább

Ajándékok 3.0

Sipos Géza / 2020-12-11 14:01:17

,,Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Õ gazdagsága szerint dicsõségesen a Krisztus Jézusban." (Filippi 4,19)

A napokban újabb felajánlásokat kaptunk, melynek köszönhetően dzsekiket és kesztyűket adhatunk majd tovább környezetünk árva, félárva és nehéz sorsú gyermekeinek. Reményeink szerint ezáltal is megtapasztalhatják majd Mindenható Istenünk gondviselését életükben! Köszönetet mondunk az adományozónak, aki mindebben az Úr áldott eszköze volt! :)

tovább

Ajándék 2.0

Sipos Géza / 2020-12-01 14:33:38

,,Bizony, bizony, mondom néktek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek." (János 16,23)

Örömteli érzés azzal szembesülni, hogy a mi Istenünk hatalmas Isten, aki látja egyen-egyenkénti szükségeinket. Sok esetben ráadásként szembesülhetünk azzal, hogy szükségleteinken felül is számtalan dolgot megad nekünk a mi mennyei Atyánk; hiszen az Ő gondviselése végletekig menő; az Ő szeretete tökéletes!

A mai napon újból áldásaiban részesített bennünket, mivel alapítványunk számára egy névtelen adakozó testvérünk 7-12 éves korú gyermekek számára adományozott téli kabátokat.

 

tovább

Ajándékok

Sipos Géza / 2020-11-24 14:13:11

Az adventi időszak és Karácsony előtt állva lélekben kicsit már hangolódunk az ünnepre, amelyben életünk megváltását jelentő Ajándékot kaptunk Mennyei Atyánktól. Ilyenkor az embertársaink felé történő ajándékozás is nagy örömet okoz, hiszen ,,Nagyobb boldogság adni, mint kapni." (ApCsel 20,35).

Két vállalkozó testvérünk hozzájárult alapítványunk gyermekeinek boldogságához és egy-egy mikulás-csomaggal ajándékozta meg őket. Hálásan köszönjük a családok nevében a szeretetteljes adományt!

tovább

Tartalmas október

Sipos Géza / 2020-11-03 15:21:34

Alapítványunk tevékenységében egyik legkiemelkedőbb és legfontosabb fogalom a közösség: elsősorban otthon a családban, másodsorban együtt más családokkal. Ez utóbbinak sajnos nagyon rég tudtunk eleget tenni. 2020 októbere azonban – Istennek hála – több lehetőséget is rejtegetett magában.

Partnerkapcsolataink a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel és a Dorcas Segélyszervezettel lehetővé tették, hogy két alkalommal is összegyűljünk a szülőkkel, családokkal. Emellett a Los Angeles-i Első Magyar Egyház is oroszlánrészt vállalt a fent említett események megvalósításában. Ezen kívül a nevelőszülő-továbbképző is megszervezésre került a hónap folyamán a megyei adminisztráció koordinálásával.

tovább

FELHÍVÁS

Sipos Géza / 2020-02-18 15:01:39

tovább

,,Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád!" (1 Sámuel 3,10)

Sipos Géza / 2020-01-03 08:04:38

Páva Gyula, a Sámuel Alapítványhoz tartozó Szivárvány Gyermekotthon neveltje és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia első éves teológusa a Mezőgecsei Református Gyülekezetben töltötte legációját.

Kívánjuk Isten áldását tanulmányaira és szolgálataira!

tovább