Sámuel Alapítvány

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Örömhír

Sipos Géza / 2017-03-14 15:50:13

Nagy örömünkre szolgál megosztani az örömhírt miszerint a Sámuel Alapítávny Nagyberegi Családtípusú Gyermekotthonból Mónus Szabina házasságot kötött Turi Zoltánnal. Ezúton is szeretnénk sok boldogságot kívánni nekik! Isten gazdag áldása kísérje közös életüket, vezesse őket és viseljen gondot róluk minden egyes nap!

 

 

 

 

 

 

tovább

Tavaszi hétvége a "samusoknál"

Sipos Géza / 2017-03-14 14:12:53

2017. március 10-12. között megrendezésre került a Sámuel Alapítvány tavaszi családi hétvégéje.

 

tovább

Hála és köszönet!

Sipos Géza / 2017-01-27 10:45:36

Az Alapítvány fennállása óta szüntelen tapasztaljuk a mi Urunk gondoskodását, ahogy embereket, szervezeteket, intézményeket indít a megsegítésünkre. Sokféle formában érkezett már hozzánk támogatás: pénzügyi, élelmiszer, könyvcsomagok, ruhaadományok, táboroztatás, kirándulások támogatása, központi irodánk müködésének megsegítése, önkéntes segítség a gyermekprogramok során, s még sorolhatnánk.

 

Lehetett az egyszeri vagy többszöri alkalom, mi hálásak vagyunk mindegyikért, mindamellett, hogy "...ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten." (Zsid. 13:16)

 

Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket Szőllőssy Gábornak és nejének, Újvári Balázsnak, Kiros Eszternek, Bachmann Józsefnének, a Mözs-Tolnai Nőszövetségnek, Gacsályi Ádámnak, Kollár Krisztiánnak és a Magyar Magvető tagjainak, Kányavár Község Önkormányzatának, a Pákai Község Önkorormányzatának és a MOTaMOT Alapítványnak, akik az elmúlt időszakban rendszeresen támogatták alapítványunk tevékenységét, alkalmaink létrejöttét.

 

Isten kegyelmének gazdag áldását kívánjuk életükre, s mindazokéra, akik lehetőségükhöz mérten (vagy akár azon felül is) támogatják Alapítványunk tevékenykedését.

 

 

tovább

Kedves testvéreink az Úrban!

Sipos Géza / 2017-01-24 14:17:04

A Sámuel Alapítvány közösségét sokkolta a magyarországi diákokkal történt olaszországi szerencsétlenség, melynek során tragikus veszteség ért családokat, barátokat, közösségeket, a magyarságot.


Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki mindazoknak, akik a veszteség, a gyász terhét hordozzák! Isten vigaszát kérjük a veszteséget szenvedett családok, hozzátartozók számára, és az Úr kegyelmébe ajánljuk testvéreinket!

 

tovább

Segíts, hogy segíthessünk!

Sipos Géza / 2016-12-27 14:12:19

2016. december 16-án megrendezésre került a Pulzus Karácsonyi Cipősdoboz Akció, a Pulzus Rádió szervezésében. Erről már biztosan sokan hallottak és mégtöbben hozzájárultak valamilyen formában ennek a Kárpátalján különeges jelentőséggel bíró eseményhez.

 

tovább

Megtölteni a termet

Sipos Géza / 2016-12-20 10:36:57

Karácsonyváró kézműveskedésre hívta a Sámuel Alapítvány advent harmadik szombatján a családtípusú gyermekotthonainak lakóit. Míg a szülők egymás és az Úr közösségében töltöttek el pár röpke órát, az ifjabb nemzedék a beregszászi református gyülekezet nagytermét vette birtokba.

 

tovább

Ismét hétvégén a Samusok

Sipos Géza / 2016-12-01 12:49:31

2016. november 11-13 között megszerveztük a Sámuel Alapítvány soron következő családi hétvégéjét, nyolcvannyolcunk részvételével.

 

tovább

Élmények és hála

Sipos Géza / 2016-08-26 13:19:53

Istenünk kegyelméből az idei nyarunk sem volt egy átlagos nyár. Szeretünk kirándulni, sok mindent megnézni és ha még erre van egy kis zsebpénzünk is akkor már indulunk is. Kedves gyülekezet vett az idén karjai alá bennünket és a többi samus családot azzal a céllal, hogy egy kicsit besegítsenek életünk szebbé tételébe. Tudjuk, hogy a pénz nem gazdagít, de néha elkerülhetetlen ahhoz hogy egy 10-12 fős család ki tudjon mozdulni és egy kicsit lazítson egy hosszú tanévet lezáróan. A Budai Református Gyülekezet segített abban, hogy bevállaljunk egy egyhetes Budapesti kirándulást, ami élményekben gazdag volt. Vendéglátónk az ANKH Alapítvány a Biztonságét különféle programmal várt minket. Két család, három felnőtt és 14 gyerek indultunk neki kalandunknak.

tovább

„Ki vagyok én igazán”, avagy II. Sámueles nagytábor

Sipos Géza / 2016-08-23 12:15:55

Énekszó, csillogó szemek, vidámság... Ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a 2016. augusztus 1-6. között a Bóbita református fejlesztőpedagógia és lelkigondozói központ és a Sámuel Alapítvány közös szervezésű nagytáborát, amelynek a megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta s amelynek a balazséri Béthel Konferencia Központ adott otthont. tovább

Táborozás a Dorcas Camping Centerben

Sipos Géza / 2016-07-21 11:13:44

Isten kegyelméből egy hetet tölthettek el a Sámuel Alapítvány és a Pac település gyermekei Debrecenben, a Vekeri-tónál létesített Dorcas Camping Centerben július 4.-11. között.

 


tovább