Sámuel Alapítvány

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Továbbképzőn a „Sámueles” szülők

Sipos Géza / 2016-07-20 10:37:20

Július 13-16. között Nagyberegre látogattak a Sámuel Alapítvány nagycsaládjai. Nem kirándulás, mint inkább tanulás céljából, mivel idén is a Nagyberegi Református Líceum adott otthont a soron következő nevelőszülő továbbképzőnek.

 

tovább

V. Motorostalálkozó

Sipos Géza / 2016-06-13 10:05:36

Június 11-én, szombaton ötödik alkalommal került sor a Sámuel Alapítványt támogató motorosok és a gyermekek találkozójára.

 

Az immáron rendhagyó „gyermek és motoros" napot mindenki izgatottan várta. Szombat reggel a gyermekek és kísérőik egy emberként füleltek, hogy mikor hallják meg a motorok búgását, amint befordulnak a péterfalvi sportpálya kisutcájára.

 

Sipos Géza, az alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, Pápay Bálint, a motoros csapat vezetője pedig elmondta a fontos tudnivalókat. Ezt követően elkezdődhetett a majd 2,5 órán át tartó motorozás. A gyermekek toporogva álltak sorba, hogy felülhessenek a kétkerekű járgányokra és róják a köröket.

 

A nap zárásaként mindenki élményekkel telve ült a megterített asztalhoz s mesélték el egymásnak, hogy kinek melyik motoron és mennyi kört sikerült megtennie. Ebéd után búcsút intettek a motorosok, az alapítvány kis csapata pedig a péterfalvi vidámpark vezetőjének jóvoltából kipróbálhatta az óriáskereket, a kisvasutat és a centrifugát.

 

Ez úton szeretnénk kifejezni hálánkat motoros barátainknak, akik kilométereket és fáradságot nem ismerve vágtak neki az útnak, s szereztek önzetlenül élményekkel és örömmel teli pillanatokat a gyermekek, felnőttek számára. Úgy hisszük, hogy ezek azok az alkalmak, találkozások, amelyek gazdagabbá teszik mindannyiunk életét, hiszen láthattuk és megtapasztalhattuk azt, hogy van szeretet, odafigyelés és gondoskodás egymás irányába, még akkor is, ha határok és távolság választ el embereket.

 

Egy motoros beszámolója olvasható az alábbi linken:

http://hunyadirend.com/esemenyek/2016-2/karpatalja-v/

tovább

Anya, nő, feleség?!

Sipos Géza / 2016-05-13 11:23:02

A Lídia-műhely és a Sámuel Alapítvány közös szervezésében valósult meg április 26-án az anyák napjára hangolódó alkalom "Anya-Nő-Feleség" címmel.

 

Nőnek születtél - halljuk sok forrásból, ugyanúgy azt is, hogy akkor kiteljesedett nő a nő ha anya, és akkor igazán egész, ha feleség, hiszen Isten társas lényként teremtette meg az embert.

 

tovább

Leendő 10. Családtípusú Gyermekotthon

Sipos Géza / 2016-05-11 12:10:38

A Sámuel Alapítvány, a Munkácsi Református Egyházközséggel karöltve immáron több hónapja tervezi egy újabb, 10. Családtípusú Gyermekotthon indulását. S hosszas keresés és várakozás után 2016. április 24-én bemutatkozott a leendő nevelőszülő házaspár a munkácsi gyülekezetnek egy Istentiszteleti alkalom keretein belül.

 

A Baksa házaspár, Csonkapapiból, Péter és Irénke 3 gyermekükkel vállalták, hogy az engedélyek és dokumentumok beszerzése és benyújtása után átköltöznek a munkácsi gyülekezet által felajánlott ingatlanba, ahol szerető, gondoskodó otthont nyújtanak az árva illetve elhagyatott gyermekeknek.

 

Mind az alapítvány, mind a munkácsi gyülekezet támogatja a családot a felkészülésben, szervezásben, hogy a kellő időben megnyithassák az otthon kapuit a csemeték számára.

 

Kérünk mindenkit, hogy hordozza imádságban a 10. Munkácsi Családtípusú Gyermeotthon elindulásának szervezését, az új családot; hogy egy emberként kérjük Istenünk áldását, bölcsességét és vezetését.

 

tovább

Első "Sámueles" unoka

Sipos Géza / 2016-04-21 14:24:08

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy meszületett az első "Sámueles" unoka. 2016. március 18-án világra jött Molnár Márk, a Péterfalvi családtípusú gyermekotthonban felnevelkedett Marika és férje Zsolt kisfia.

 

Isten andjon a babának, mamának és apának sok-sok örömteli pillanatot, hosszú életet, jó egészséget. A mi Urunk legyen az ő támaszuk, gondviselőjük.

 

 

tovább

Rekreációs tréning - folytatás

Sipos Géza / 2016-01-26 14:44:18

2016. január 22-én ismét gyermekzsibongás töltötte meg a Balazséri Béthel Központot. Ezúttal a Sámuel Alapítvány családjainak apraja nagyja töltötte meg élettel a táborhelyet. A hétvége fő célja a szülők tapasztalatcseréje volt. Természetesen emellett a lelki táplálék sem volt elhanyagolható.

 

tovább

Angyalok jártak nálunk...

Sipos Géza / 2016-01-14 09:31:11

A Sámuel Alapítványhoz tartozó nyolc családtípusú gyermekotthonban és egy befogadó családunkban közel 100 gyermek nevelkedik. Ők az árvaházból kikerülve megismerhették a szülői szeretetet, a gondoskodó családi otthon melegét.


tovább

Mert adni - jó!

Sipos Géza / 2016-01-13 13:07:27

Az elmúlt évre visszatekintve megfogalmazhatjuk, hogy számos áldásban, csodában, isteni gondviselésben volt része a Sámuel Alapítványnak. Rengetegen támogattak minket imádságos háttérrel, gyakorlati vagy épp anyagi segítséggel. Az elmúlt időszak talán legtöbb embert megmozgató projektje a Pulzus Rádió Karácsonyi Cipősdoboz Akciója volt.

 

tovább

Otthonra találni – Jótékonysági koncert a Sámuel Alapítványért

Sipos Géza / 2015-12-15 10:29:54

A Sámuel Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncertet a Beregszászi Református Gyülekezet december 13-án. Az eseménynek a közösség temploma adott otthont az esti órákban.

 

tovább

Köszönetnyilvánítás

Sipos Géza / 2015-12-10 10:33:07

A Sámuel Alapítvány amellett, hogy családtípusú gyermekotthonok létrehozásában nyújt segítséget, vállalta azt is, hogy a megalakult családok lelki életvezetésében, illetve a gyermekek lelki és szellemi táplálásában is segítő kezet nyújtson. Ehhez a munkához számos önkéntes csatlakozott az elmúlt tíz évben, mellettük állandó munkahelyet tudunk biztosítani munkatársainknak.

2015-ben alapítványunk működési költségeinek finanszírozásához nagy segítséget nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., amelynek köszönhetően munkatársaink bérezését biztosíthattuk. Alapítványunk így tovább folytathatja munkáját a következő évben, reményeink szerint egyre több árva és elhagyott gyermek segítése, támogatása érdekében.

Isten gazdag áldását kívánjuk lelkes támogatóink életére, munkájára!

Sipos Géza,

a Sámuel Alapítvány elnöke


tovább