Sámuel Alapítvány

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Ismét hétvégén a Samusok

Sipos Géza / 2016-12-01 12:49:31

2016. november 11-13 között megszerveztük a Sámuel Alapítvány soron következő családi hétvégéjét, nyolcvannyolcunk részvételével.

 

tovább

Élmények és hála

Sipos Géza / 2016-08-26 13:19:53

Istenünk kegyelméből az idei nyarunk sem volt egy átlagos nyár. Szeretünk kirándulni, sok mindent megnézni és ha még erre van egy kis zsebpénzünk is akkor már indulunk is. Kedves gyülekezet vett az idén karjai alá bennünket és a többi samus családot azzal a céllal, hogy egy kicsit besegítsenek életünk szebbé tételébe. Tudjuk, hogy a pénz nem gazdagít, de néha elkerülhetetlen ahhoz hogy egy 10-12 fős család ki tudjon mozdulni és egy kicsit lazítson egy hosszú tanévet lezáróan. A Budai Református Gyülekezet segített abban, hogy bevállaljunk egy egyhetes Budapesti kirándulást, ami élményekben gazdag volt. Vendéglátónk az ANKH Alapítvány a Biztonságét különféle programmal várt minket. Két család, három felnőtt és 14 gyerek indultunk neki kalandunknak.

tovább

„Ki vagyok én igazán”, avagy II. Sámueles nagytábor

Sipos Géza / 2016-08-23 12:15:55

Énekszó, csillogó szemek, vidámság... Ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a 2016. augusztus 1-6. között a Bóbita református fejlesztőpedagógia és lelkigondozói központ és a Sámuel Alapítvány közös szervezésű nagytáborát, amelynek a megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta s amelynek a balazséri Béthel Konferencia Központ adott otthont. tovább

Táborozás a Dorcas Camping Centerben

Sipos Géza / 2016-07-21 11:13:44

Isten kegyelméből egy hetet tölthettek el a Sámuel Alapítvány és a Pac település gyermekei Debrecenben, a Vekeri-tónál létesített Dorcas Camping Centerben július 4.-11. között.

 


tovább

Továbbképzőn a „Sámueles” szülők

Sipos Géza / 2016-07-20 10:37:20

Július 13-16. között Nagyberegre látogattak a Sámuel Alapítvány nagycsaládjai. Nem kirándulás, mint inkább tanulás céljából, mivel idén is a Nagyberegi Református Líceum adott otthont a soron következő nevelőszülő továbbképzőnek.

 

tovább

V. Motorostalálkozó

Sipos Géza / 2016-06-13 10:05:36

Június 11-én, szombaton ötödik alkalommal került sor a Sámuel Alapítványt támogató motorosok és a gyermekek találkozójára.

 

Az immáron rendhagyó „gyermek és motoros" napot mindenki izgatottan várta. Szombat reggel a gyermekek és kísérőik egy emberként füleltek, hogy mikor hallják meg a motorok búgását, amint befordulnak a péterfalvi sportpálya kisutcájára.

 

Sipos Géza, az alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, Pápay Bálint, a motoros csapat vezetője pedig elmondta a fontos tudnivalókat. Ezt követően elkezdődhetett a majd 2,5 órán át tartó motorozás. A gyermekek toporogva álltak sorba, hogy felülhessenek a kétkerekű járgányokra és róják a köröket.

 

A nap zárásaként mindenki élményekkel telve ült a megterített asztalhoz s mesélték el egymásnak, hogy kinek melyik motoron és mennyi kört sikerült megtennie. Ebéd után búcsút intettek a motorosok, az alapítvány kis csapata pedig a péterfalvi vidámpark vezetőjének jóvoltából kipróbálhatta az óriáskereket, a kisvasutat és a centrifugát.

 

Ez úton szeretnénk kifejezni hálánkat motoros barátainknak, akik kilométereket és fáradságot nem ismerve vágtak neki az útnak, s szereztek önzetlenül élményekkel és örömmel teli pillanatokat a gyermekek, felnőttek számára. Úgy hisszük, hogy ezek azok az alkalmak, találkozások, amelyek gazdagabbá teszik mindannyiunk életét, hiszen láthattuk és megtapasztalhattuk azt, hogy van szeretet, odafigyelés és gondoskodás egymás irányába, még akkor is, ha határok és távolság választ el embereket.

 

Egy motoros beszámolója olvasható az alábbi linken:

http://hunyadirend.com/esemenyek/2016-2/karpatalja-v/

tovább

Anya, nő, feleség?!

Sipos Géza / 2016-05-13 11:23:02

A Lídia-műhely és a Sámuel Alapítvány közös szervezésében valósult meg április 26-án az anyák napjára hangolódó alkalom "Anya-Nő-Feleség" címmel.

 

Nőnek születtél - halljuk sok forrásból, ugyanúgy azt is, hogy akkor kiteljesedett nő a nő ha anya, és akkor igazán egész, ha feleség, hiszen Isten társas lényként teremtette meg az embert.

 

tovább

Leendő 10. Családtípusú Gyermekotthon

Sipos Géza / 2016-05-11 12:10:38

A Sámuel Alapítvány, a Munkácsi Református Egyházközséggel karöltve immáron több hónapja tervezi egy újabb, 10. Családtípusú Gyermekotthon indulását. S hosszas keresés és várakozás után 2016. április 24-én bemutatkozott a leendő nevelőszülő házaspár a munkácsi gyülekezetnek egy Istentiszteleti alkalom keretein belül.

 

A Baksa házaspár, Csonkapapiból, Péter és Irénke 3 gyermekükkel vállalták, hogy az engedélyek és dokumentumok beszerzése és benyújtása után átköltöznek a munkácsi gyülekezet által felajánlott ingatlanba, ahol szerető, gondoskodó otthont nyújtanak az árva illetve elhagyatott gyermekeknek.

 

Mind az alapítvány, mind a munkácsi gyülekezet támogatja a családot a felkészülésben, szervezásben, hogy a kellő időben megnyithassák az otthon kapuit a csemeték számára.

 

Kérünk mindenkit, hogy hordozza imádságban a 10. Munkácsi Családtípusú Gyermeotthon elindulásának szervezését, az új családot; hogy egy emberként kérjük Istenünk áldását, bölcsességét és vezetését.

 

tovább

Első "Sámueles" unoka

Sipos Géza / 2016-04-21 14:24:08

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy meszületett az első "Sámueles" unoka. 2016. március 18-án világra jött Molnár Márk, a Péterfalvi családtípusú gyermekotthonban felnevelkedett Marika és férje Zsolt kisfia.

 

Isten andjon a babának, mamának és apának sok-sok örömteli pillanatot, hosszú életet, jó egészséget. A mi Urunk legyen az ő támaszuk, gondviselőjük.

 

 

tovább

Rekreációs tréning - folytatás

Sipos Géza / 2016-01-26 14:44:18

2016. január 22-én ismét gyermekzsibongás töltötte meg a Balazséri Béthel Központot. Ezúttal a Sámuel Alapítvány családjainak apraja nagyja töltötte meg élettel a táborhelyet. A hétvége fő célja a szülők tapasztalatcseréje volt. Természetesen emellett a lelki táplálék sem volt elhanyagolható.

 

tovább