Sámuel Alapítvány

Kirándulás esőben, töretlen kedvvel

2018-06-19 11:09:41 / Bakó Zsuzsanna

Borús esős napra ébredtünk és az a gondolat járt a fejünkben, hogy ez a mai nap vajon, hogy fog telni, hisz bőségesen hullik az égi áldás.

Beültünk a buszokba és reménykedtünk, hogy mire ki kell szállnunk már nem fog esni.

Első megállónk a Szolyvai Emlékpark volt, ahol meghallgattuk a park történetét. Meghatódva és elgondolkodva nézegettük a falon a neveket, tisztelettel gondoltunk vissza azokra az emberekre, akik életükkel áldoztak azért, mert magyarok voltak. A

Sipot vízesés lábánál elfogyasztottuk a finom fagyit, amit az Ilosvay cukrászat biztosított. Ének az esőben az az fagyizás az esőben. A gyermekeket csöppet sem zavarta a különös éghajlat és a sipothoz bátran indultak el a zuhogó esőben. A sáros utat hamar tették meg és a legbátrabbak majdnem meg is fürödtek a vízesésben.

A finom meleg ebéd Poljanán várt minket s míg azt elfogyasztottuk megszáradtunk és kedvet kaptak azok is az Árpád vonal Felső Gereben Bunker megnézéséhez, akik már lemondtak róla és nem hiába. Nagy élmény volt kicsinek és nagynak egyaránt.

Mire hazaértünk felszakadoztak a felhők és kisütött a nap, de elmondhatjuk, hogy ezt a napot az Úr Isten nekünk rendelte, áldásos kirándulásban volt részünk ismét.

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatta programunkat, életükre, munkájukra Isten gazdag áldását kérjük!

Bakó Zsuzsanna, a Sámuel Alapítvány munkatársa